BURÇLAR UĞURLU MADENLERİ

KOÇ  metalin DEMİR. Demirin bükülmez gücüyle başkalarından defalarca fazla savaşma,kazanma enerjisine sahiptir. Yaşamda imkansız hedeflere bile varacağına dair demirden som inancı vardır. (demir gibi inatçı kafasıyla da vura vura açar nitekim.)

BOĞA - metalin BAKIR. Boğanın istikrarlı karakteri gibi, yıllarca ışıl ışıl bir güzellikte dayanıklılıkla parlar.Mükemmel bir iletkendir. Boğa da kazandığı paraları titizlikle israf etmeden yatırıma iletir. ( dol kara bakır dol dol dol dol  şarkısı onlara ithaf edilmiştir )

İKİZLER  metalin CIVA. İkizlerin tepkileri gibi soğuktur. Arzuları gibi bölünebilir.Termometreyi düşünün yükselebilir, alçalabilir değişir de değişir. Bir araya getirip beklerseniz tamamlanacağı gibi ikizlerde bilgiyi bir araya getirip tamamlanır. ( çocuk ruhlular ya parmaklarıyla oynatırlar cıvayı nede güzel titreşir insanlar lada öyle iyi niyetle oynaşırlar sinirden titretirler.)

YENGEÇ  metalin GÜMÜŞ. Gümüş gibi donuk bir ışıltıyla parlayan ayı düşünün. Gİzemli. Ayın karanlık yüzünü hiç göremediğimiz gibi kabuğunun altında sakladıklarını bilemezsiniz. Duygularını bir maskeyle örter, hazinelerini sandığında saklar. Ayın değişmesi gibi değişen duyguların onlarda insanlara yansıtırlar. Bir bakarsınız kahkahalar içinde, başka gün melankoliyle kabuğunu içinde. ( Dolunayda yaklaşmayında, Efsaneler boş şeyler değildir. Ben de bir efsaneyim içimde boş o ayrı.)

ASLAN  metalin ALTIN. Dünyaya her zaman güneşin altın sarısı enerjisi gibi mutlu ve umutlu bakar. Sevdiklerini ısıtır. Altın gibi süslü, kibirli, dayanılmaz gururlu olsa da, cömert yüreğide som altındandır. Çabucak kırılabilir. ( çok ta değerlendi bu ara alıp takamayacağınıza göre kalbim altındanmış diyebilirsiniz. Hadi övünecek bir şey daha )

BAŞAK  metalin CIVA. Başağın yüzündeki, utangaç, dalgın gülümseyişinde cıva gibi bir belirsizlik sır vardır. Cıvanın şekil alması ve akışkanlığı gibi, sakin kanında  kaderini şekillendirme azmi ve yeteneği akar gider. Cıvanın doğaya zarar vermesiyle, Başağın doğa bakıcılığı,hemşireliği de iyi bir dualite ( ikilik, entelimde ayni zamanda ) oluşturur. Bu yararlı metalin zararından korunmak için titiz, düzenli başaktan iyisini mi bulacağız.

TERAZİ  metalin BAKIR. Bakırın ışıltısı gibi terazide göze çarpacak kadar egzantrik ve gösterişlidir. Uyumlu olmasıyla da bakırın yararlarını aksettirir.Bakırın iletkenliği gibi. İnsanlar arasındaki sırları iletir. Mükemmel bir ara bulucudur. Aldığı iletileri barışa yöneltir. ( hatlarının kopmaması dileğiyle seni seviyoruz çok ihtiyaç duyuyoruz. )

AKREP  metalin ÇELİK. Fiziksel ve ruhsal kapasiteleri çelik gibi yüksektir. Demirin çeliğe dönüşümü gibi aldığı etkileri dönüştürüp yeniden doğar. Dayanılmaz sıcaklıktaki bir fırında, serin, saten gibi düzgün hale gelinceye kadar kızdırılabilir,bilgeliğin ateşini kontrol edecek sağlamlığa gelir. ( ben serin bir merdiven altını tercih ederim. Böylede hayalet olarak kalırım.)

Yay  metalin KALAY. Kalay gibi çevreden ve nemden etkilenmez.Yüreğinden yükselen neşeli mutluluk şarkısını yumuşak dövme demirden yapılmış parlak teneke borazanıyla  çalar gezer. Madeni gibi alçak gönüllüdür. Kalay gibi parlak zekalarını gezerken deneyimlerle deha ya dönüştürürler. ( At bi beşlik te çalıvereyim bi mastika borazanımla )

OĞLAK  metalin KURŞUN. Bir oğlak kurşun gibi her şeye dayanabilir. Yıllar üzerinden akar gider. Belli etmeden hedefi olan en tepeye çıkar. Kurşunda içindekini göstermez sır küpü oğlak gibi. Çokta yararlılardır o gösterişsiz görüntünün altında. Disiplin ve kararlılık kurşun gibi hedefi vuracaktır. ( bi de azgın teke var o ayrı teneşir paklar onu )

KOVA  metalin URANYUM. Kovanın ruhu gibi uranyumunda ne yapacağı belli olamaz. Elektrikli sezgileri geleceği aydınlatabilir. İnsanlık için çok büyük yararlar sağlayabilecekleri gibi, tek tek bireyler çok ta umurlarında değildir. Radyoaktif kimyevi bir madde olan ve sürekli çözünen uranyum gibi kova da bitmek bilmez özgürlük aşkıyla her türlü bağından çözünür ( kovayı yazdığım için bilimsel takılıyorum ) Tabiiki su taşıyor sanmıyordunuz değilmi enerji var o kovada.

BALIK  metalin PLATİNYUM. Hayallerimizden daha değerli ne olabilir ki. Platin en değerli metallerdendir. Usta bir kuyumcu platinden çok değerli takılar yapar. Balıklarda hayalleri ve en fazla değer verdiğimiz şeyleri dini, mistisizmi, ruhun yükselmesini gerçeğe işlerler. Hayallerimizde değerli platin gibi ulaşılması zor değilmidir. İki sininde bu dünyada fazla işlerliği yoktur. Mu acaba? bu dünyada gelip geçen işlediğimiz değerli bir rüya mı acaba ( balık ya spritüel yazıyorum osho dan  tüyo aldım inanmadınız mı? Hayalet değilmiyim istediğim yerden feyz alırım ).

ÖZLEM ERDEN