BURÇLAR & ELEMENTLER




  • ATEŞ          :  Koç, Aslan, Yay         -  Hareket ve yaratıcılık enerjisidir

Ateş elementi ve burçları, tanrısal yaratıcılığımızın kaynağıdırlar. Ateş, sevgi yoluyla hayatlarımızı ısıtır ve bize kendimizden daha büyük bir amaç verir. Daha yüksek bir alana nasıl yükseleceğimizi gösterir. Çoşku ve neşe verir

Koç - Varım       Aslan - Var olacağım       Yay - Görürüm

  • SU              :  Yengeç, Akrep, Balık  -  Duygu enerjisidir.

Su elementi ve su burçları bize en gerekli ve değerli şeyi öğretir. Sevecenlik.bizi iyileştirir, besler hayatımızı destekler. Yaşamın başlangıcıdır ve devamını sağlar. Şefkati yönetir.

Yengeç - Hissederim      Akrep - Arzularım      Balık - İnanırım
                    
  • HAVA           :  İkizler, Terazi, Kova    -  Akıl enerjisidir.

Hava elementi ve hava burçları bize yalnız olmadığımızı öğretir. İletişimin ve topluluğun önemini gösterir. İlişkileri nasıl oluşturacağımızı ve sürdüreceğimizi, ayrıca nasıl barışçıl çözümler üreteceğimizi öğretir

İkizler - Düşünürüm      Terazi - Dengelerim      Kova - Bilirim

  • TOPRAK   :  Boğa, Başak, Oğlak     -  Madde enerjisidir.

Toprak elementi ve toprak burçları bize bedenimizle, doğayla ve hayatla nasıl bağlantıya gireceğimizi öğretir. Bu dünyada yaşadığımız sürece yer ve zamanın kurallarına uymak zorundayız demektir. Beş duyumuzu ve dünyasal değerleri gösterir.
                  
Boğa - Sahip olurum     Başak - Çözümlerim     Oğlak - Kullanırım


  •  Eski simya ilmine göre hayat Ateş, Hava, Su, Toprak la simgelenen dört farklı enerjiden oluşur. 
 Sevdiğinizle öpüştüğünüz zaman da simya yaratmış olursunuz.İki dudağın Fiziksel olarak birbirine dokunması ( Toprak ), İçinizi hızla saran duygular ( Su ) ikinizin de aklınızdan geçen düşünceler ( Hava ), tutku ve çekim ( Ateş ). Bu dört element denge ve uyumla bir araya geldiklerinde en değerli şeyi yani altını yani kalbi yani sevgiyi yaratmış olursunuz. ( Kimyanız tutuyorsa tabii  ). ( astrologmuyum kimyagermiyim belli değil )

ÖZLEM ERDEN
Gahl sasson dan yararlanılmıştır.