TAŞLAR VE BURÇLAR & KRİSTALLER



Değerli taşlar kadim uygarlıklar tarafından binlerce yıl şifa amaçlı, meditasyon amaçlı kullanılmıştır. Şimdi kullanılmadığını mı sanıyorsunuz?

Periyodik tabloda 6 element karbon, organik kimya ve canlı kabul edilen her şeyle özdeşleşir. Ama hemen onun altında, silikon elementi vardır.
1950 lilerde bilim, silikonun,karbonla aynı yaşam ilkelerini gösterdiğini keşfetmiştir.
Artık karbon ve silikon yaşam yaratabilen iki element olarak kabul ediliyor.Günümüzde bilim , okyanusların derinliklerinde canlı, bilinçli ve üretken yeni yaşam formları buldu. Bu formların yapıları, %100 silikondan oluşuyor, karbon yok.Ve silikon kuvars kristalinin temel elementidir üstelikte yeryüzü kabuğunun %80 dir. Bu yüzden kristallerden bahsedilince, onların düşünülenden çok daha fazla şeyin bilincinde olduklarını anlamalıyız.

Kaya kristalleri bizzat yerkürenin çocuklarıdır. Bir çocuğun ana rahmindeki oluşumuna benzer şekilde gezegenin yüzeyinin altında, derinlerde yavaş yavaş emek vererek oluşmuşlardır. Onların kökenleri, yeryüzü çekirdeğinin sürekli hareket halindeki ve dağima dış yüzeye ulaşmaya çalışan erimiş magmasına dayanır.Yerkabuğunun altı düz değildir. Petek gibi çatlakları vardır. Magma bu çatlakların içine akar. Bu erimiş kaya ve mineraller kütlesine kaynayan sular, buhar ve gazlar eşlik eder. Soğurken bu yarıklarda biriken bir çok mineralle birleşerek kristalleri ve değerli taşları oluşturmaya başlar. Bu çatlakların dar sınırları ve büyük basınç sonucu bir takım elementaller tek bir güçlü grupta toplanır, böylece kristal 'salkımlarının' oluşması yirmi-otuz milyon yıl sürer. Oluşum ve gelişim devrelerini kapsayan milyonlarca yıl boyunca bu taşlar sürekli olarak dünyamıza nüfuz eden güçlü elektromanyetik enerjiyi alır, onunla gelişimlerini tamamlarlar. İşte insanlığa bu kadar yararlı olan şey, onların mineral yapılarıyla birleşen bu güçtür.
Ergimiş kristal bu gün elektronik aletlerin yapımında kullanılmaktadır.
Bilim adamlarına örn. ünlü kimyager Dr. Marcel Vogel e göre kristaller elektromanyetik sinyalleri çekerler. İnsan düşünceleride elektromanyetik dalgalar şeklinde yayılır. Tabii radyo dalgaları ile kıyaslandığında çok çok uzun  dalga boylarındadır, ama dalga boylarının uzunluğu dışında tamamen aynıdır. Öyleyse bir kristalin sizin düşüncelerinizi alması mümkündür.
Bilgisayarlarda da kristalden yararlanıldığı gibi bir doğal kristalde bir program yani bir düşünce kalıbı içerir ve biri bu programı silene kadar bu düşünce kalıbını oynatmaya devam eder.
Sadece kuvarslar değil, tüm değerli taşlar bir çok yararlı yolda kullanılabilir. Takı olarak kullanıldıklarında bunların elektromanyetik güçleri eterik beden denen dış enerji alanımızı güçlendirir ve takıldıkları bedensel bölgeyi uyarırlar.

Çağlar boyunca değişik taşlarla burçlar arasında ilişki kurulmuştur. Çünkü değişik burçlardaki genel özelliklerle bazı taşların uyardığı nitelikler uyuşmaktadır.

Bakalım bu yaşlı dostlarımız nasıl yardımlar yapıyorlar.
İhtiyacımızı hangisinde bulabiliriz?
KOÇ BURCU
Elmas, Beyaz safir, Kantaşı,
Mars a ait enerjilerin uygunsuz kullanımının neden olduğu asabi durumların üstesinden gelebiliriz.
Elmas cesareti simgeler işler istediğimiz gibi gitmediği ve cesaretlendirilmeye ihtiyacımız olduğu zamanlarda en sert taş olan elması kullanabiliriz. Zümrütler de bu etkiyi arttırır.
Belki de en dayanıklı taş olduğu için evliliğin simgesi olmuştur. Sonsuza kadar. Böyle bir şey teklif etmek içinde tabii cesarete (elmas) ihtiyaç var.
Beyaz safirin tedirgin, sıkıntılı bir zihne huzur getirme yeteneğine sahip olduğu söylenir. Barış taşı olarak adlandırılır bu nedenle koç burcu insanı için olumlu olabilir. Yada ihtiyaç duyan herkes için
Kantaşı bir cins jasper dir. Kan akışını düzenler.

BOĞA BURCU
Mavi safir, Firuze (Türkuvaz)
Bunlar takı olarak kullanıldıklarında boğa burçlarına gündelik hayatlarında ihtiyaç duyacakları enerjiyi uyaracak taşlardır.
Mavi safir konsantrasyon gücünü geliştirmeye yardımcı olur. Yalnız kararsız yada davranışlarında aşırıya kaçan insanların kullanmaması gerekir.
Firuze kutsal taş olarak ta adlandırılır. Firuzenin içsel, ışığı onu takan kişiyle her türlü negatif  düşünce ve zararlı durumun arasında doğal bir engel oluşturur.

İKİZLER BURCU
Agate, Kuvars Krisoprase
Yosunlu agate nin ikilik (dualite) ye benzeyen yapısı ikizler burcuyla uyumludur. Sadık dostlar çekme potansiyelide vardır. Sırf bu nedenle bir çok devlet insanı tarih boyunca kullanmıştır.
Krisoprase nin girişilen yeni işlerde başarı duygusunu arttıdığına, sezgi ve durugörü yeteneğini faaliyete geçirdiğine inanıldığı için bir çok devletadamı tarafından tılsım olarak kullanılmıştır.
Balık ve Başak burcunda doğanlara tavsiye edilmez.

YENGEÇ BURCU
Zümrüt,Aytaşı,Kaplangözü,İnci,Kuvars
Şifa verici özelliğinden dolatı en bağlantılı taş zümrüttür. Sık sık baş dönmesi yaşayan ve zyıf bir belleğe sahip yengeç insanı zümrüt bir yüzük takarsa yararını görür. Cesareti de arttırır.
Zümrüt duyarlı bir taştır ve enerjileri onu takan kişinin tanrı vergisi özelliklerini güçlendirir.
Yalnız Ay kötü doğum haritalarında Ay ı zayıf etkili kişiler takmamalıdır. Yoksa zayıflığıda arttırabilir.
Aytaşı sezgi ve durugörü yeteneklerini arttırır.
Kaplangözü de cesareti arttıran bir taştır ve karabasan gören çocuklar için çok yararlıdır.Astım hastalarına da iyi etkileri vardır. Kendine güveni arttırdığı için ortaklık ve eş ayrılıklarına sebebiyet verebilir.
Yengeç burcunda doğanlar, çoğunlukla son derece duyarlıdır. Bir çoğunun ay tarafından etkilenen gizli medyumluk yetenekleri vardır. Bir kuvars kristaline gözlerini dikip bakarlarsa bu yetenekleri artabilir.

ASLAN BURCU
Sardoniks,Krizolit (zebercet), Turmalin, Kehribar
Aslan burcu taşları korkuyu yenmeye yöneliktir çünkü aslan bir şeyden korktuğu için kükrüyor olabilir.
Sardoniks in bulaşıcı hastalıklardan koruduğuna inanılır. Günlük olayları akıllarında tutmakta zorlanan aslanlara bu yateneklerini artırmalarına yararı olduğu gibi uysallıkta verecektir.
Zebercet in kadim ismi değerli taştır. Kalp düzensizlikleri ve korkularını yatıştırır. Karanlık yer korkusuna iyi gelir.
Turmalin hem negatif hem pozitif kutuplara sahip olması, yani elektriksel özellikleri nedeniyle biraz olağanüstü bir taştır. Aslanlar bir hayli canlılık sergileyebilirler. Buda fiziksel enerjilerinde belirgin bir düşüşe yol açar. Bu durumda ellerinde bir süre turmalin parçası tutmaları kendilerini şarj etmelerini ve dostluğu çekmelerini sağlayabilir. Yalnız fazla etki altında kalmak bağırsakları uyarabilir.
Kehribar aslında bir taş değildir. Neredeyse nesli tükenmiş bir çam türünün fosilleşmiş reçinesidir ve içinde böcek fosilleri de varsa fiyatı artar.Yaydığı sıcaklık enfeksiyonların yayılmasını önler. Bu nedenle boğazın çevresine takılır ve tiroit enfeksiyonlarını tedavi etme yeteneğinin her şeyden iyi olduğu söylenir. Sarı taşlar aslan burçlular için iyidir. Bu nedenle sarı beril, altın topaz da uyarım için takılabilir.

BAŞAK BURCU
Akik, Yeşim
Akik öfkeyi yatıştırdığına ve takı olarak kullanıldığında, akıcı bir biçimde konuşmaya ve cesaretin gelişimine yardımcı olduğuna inanılır. o ayrıca psişik saldırıya uğrayanlara çok değerli bir yardım sunar. Göbek bölgesine konulacak iri bir akik parçası bunu savuşturacaktır.
Yeşim Tanrıların Mücevheri diye adlandırılır. Saf düşünceler barındırmaya teşvik eder. Karabasanları önlediği ve böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenir.

TERAZİ BURCU
Opal,Mercan,Lapis lazuli
Opal çatlaklarının içine suyu hapseder. Harikulade renk oyunlarının nedeni budur. Bazen zamanla kuruyup çatlar. Belki de bu nedenle bazen uğursuzlukları çektiği söylenir. Aslında hile ve yalanı hiç sevmeyen opal böylesi durumlarda negatif elektrik yayar. Bu nedenle dikkat etmelidir. Görme duyusuna iyi gelir.
Mercan gerçek bir taş değildir. Deniz yaşamının bir ürünüdür. İçindeki mineraller çok değerlidir. Eskiden öğütülüp saralı çocuklara içirilirmiş. Kalbi ve terazilerde zayıf olduğu bilinen dalağı güçlendirir.
Lapis-lazuli zihinsel berraklığa ve derin düşünmeye yardımcı olur.

AKREP BURCU
Beril, Akuamarin, Lal, mıknatıs taşı
Beril ve akuamarin birbirlerine benzerler. Eskiden berili guatr hastalıkları tedavisinde kullanırlardı. Taşın güçlü enerjilerinin tembellik gösterenleri ıslah ettiğide söylenirdi. Akrep burcun da doğanların çoğunun psişik bir yapıya sahiptir ve hem beril hemde akuamarin gizli vizyonsal yetenekleri faaliyete geçirir. Kadim insanlar bu nedenle bu taşları kahinin taşı olarak adlandırırlardı.
Lal taşının akrep insanını iç huzuruna kavuşturduğu söylenir. Eskiden mide ekşimeleri ve boğaz enfeksiyonları içinde kullanılırmış.
Mıknatıs taşı oldukça sıra dışıdır.Demir oksitlerle kaplı olduğu için taş görünümünde değildir.Manyetik özelliklerinden dolayı manyetit de denir. Karaciğer bozukluğundan kaynaklanan gut hastalığına iyi gelir. Enerjinin yenilenmesini sağlar.
Aslan burçlular tüm akrep burcu taşlarından uzak durmalıdırlar.

YAY BURCU 
 Topaz, Krizolit (zebercet)
Topaz ın başlıca meziyetleri cesareti, neşeliliği ve hoşnutluğu uyarmasıdır. Bir çok yay insanı uykusuzluk çeker. Bu zihin karışıklığı ve kan dolaşımı bozukluğundan kaynaklanabilir. Şakaklara yerleştirilen topaz zihni sakinleştirerek dinlendirici bir uyku verebilir.
Krizolit aslan burcu bölümünde anlatıldı.

OĞLAK BURCU
Yakut, Spinel, Malakit, Oniks, Karakehribar
Yakut zaman boyunca hep değer verilmiş bir taştır. Oğlak spritüel bir burç değildir daha çok değerli taşlarla ilgilenir. Yalnız haritalarında Satürn kötü bir durumdaysa bu taşlardan uzak durulmalıdır. Uğursuzlukları da ünlüdür. Yakut ve spinel karabasanlardan korunmak, soğuk algınlığı ve dalağı güçlendirmek için kullanılmıştır.
Malakit içinde bakır içerir. Bu nedenle suyunu içmek tehlikeli olabilir. Karın ağrısı ve romatizmal ağrılarda kullanılır. Adeleleri de güçlendirir.
Oniks çatışmalarda koruyucu özelliğinden dolayı tansiyonu düşürür.
Karakehribarı ise kadim insanlar negatif enerjileri emdiği için nazarlık olarak üzerlerinde taşımışlar.

KOVA BURCU
Yemen taşı, Grena (lal)
Yemen taşı (zirkon) kan hastalıkları için daha çok kullanılırdı.
Grena yaklaşan bir tehlikeyi bildirme yeteneği nedeniyle atalarımızın çok saygı duyduğu bir taştı. Bu gibi durumlarda grena parlaklığını yitirir. Her çeşit kan hastalığının tedavisi içinde mükemmel oldukları söylenir.

BALIK BURCU
Ametist
Geçmişten beri mistik güçleri simgelemektedir. Ancak bu güçlerini açığa çıkarabilmesi için başkalarından hediye olarak alınmalıdır. Bir ametist enerjisinin odaklandığı kişide uyum ve denge oluşturur. Duygusal balık insanı için ametist arındırıcı bir enerji yayar.
Şifa taşı olarak kullanılan ametist her kes için ve her hastalık için kullanılabilir. Taç çakrayı uyararak spritüel ilhamın açılmasını sağlar. Ortamı arındırır. negatif enerjileri topladığı için haftada en az bir defa temizlenmelidir.

Temizlemek için toprağa gömmek ve güneş te bırakmak gibi yöntemler olduğu halde, en kolayı iki yemek deniz tuzunu iki kaşık elma sirkesini suda eritip taşları bu suda yarım saat bekletmektir. Daha sonra suyu dökmelisiniz. Yeni alınan taşlar çeşitli enerjiler topladıklar için mutlaka temizlenmelidir.

Tüm yaşam formları canlıdır ve hepsi de yaratıcı güç ile bağlantılıdırlar.Eğer saf bir niyetle yola çıkar ve tüm girişimleriniz boyunca koşulsuz sevgiyi ifade etmeyi unutmazsanız, tüm bu cevherler arzu edilen sonuçları ortaya koyabilirler.


 Özlem Erden
EDMUND HAROLD 'Kristal Mucizesi'
Drunvalo Melchizedek 'Işığın Kobrası'