BURÇLAR TATİLDE

Burçlara genel bir bakış yapabilirsiniz. Daha özel bakış için, yükselen ve ay burcunuzu da hesaba katın. Şöyle ki
Güneş burcu yengeç olan birisi deniz tatillerinden hoşlanır.Yükseleni yada ayı Koç ta ise daha çok sörf yelken,dalgıçlık gibi aktiviteler yapar. Terazi ay olursa su altı fotoğrafçılığı ilgisini çekebilir. Koç ,Boğa etkisi varsa oltacılıktan, zıpkıncılıktan daha çok hoşlanır. Balık etkisi varsa çeşit çeşit mayo alabilir. Başak etkisi varsa plajı tercih edebilir. Böyle uzar gider liste. İşte bunun için doğum haritasından yararlanmanız gerekir.
ozlemerden65@hotmail.com bana doğum tarihinizle birlikte saatini yerini yazın. Gönderirim.

KOÇ  -  Heyecan ve macerayı sevdiği için aktivite içeren tatillerden hoşlanacaktır. Bir havuz başında  güneşlenmeye gelmez. Orada ise aktivite katmaya çalışır. Avcı ya güzelleri avlamaya uğraşır. Çapkınlık değil içgüdü. Eğer sevdiğiniz Koç ise ne işiniz var havuz başında. Su altı ragbi si gibi bir aktivite varsa olabilir. Dağa çıkın,treking yapın adı üstünde keçi işte. Öyle kültür turu falan da bağlamaz koçları ne bu taş taş üstüne der. Geleceğe bakar o çünkü geçmiş sıkar. Plan programda hak getire. Aklına gelen yere gitmek, bıktığı yerden ayrılmak ister. Tura katılsa geç kalan insanlardan olur. Aslında mıy mıy tatilcilerden olmadığı için eğlencelidir.
her şeyden şikayet etmez. Yarışabileceği bir şey olsun. Yoksa da yaratın.

BOĞA  -  Yiyecek turlarına katılabilirsiniz. Zaten katıldığınız yiyecek turu değilse de ona döndürecektir. Alışık olduğu yerlere gitmeyi sever yolculuk ta bile hep aynı güzergahı takip edip aynı duraklarda yemek yer. Başka yerde durmak isterseniz tuvaletim geldi diye kandırın. Yok Yok sakın yapmayın yalancılığı hiç sevmez. Sanat eserlerini sevdiği için müzelerden, sergilerden, konserlerden zevk alır. Tabiat en rahat hissettiği yer olduğu için tatil önerilerimdeki en öndeki yeri alıyor. Kamp yapabilirsiniz, treking olabilir. Butik otellerde daha rahat edecektir. İtilip kakılmayı sevmediği için kalabalıklara girmez, tur rehberlerini de hiç sevmez. Sakın ola boğa güreşlerine gitmeyin.

İKİZLER  -  Son dakikaya kadar karar değiştirebilir. Onun için aylar önceden yapılan rezervasyonlar pek geçerli değil. Yorulmayacağı aktiviteleri tercih eder. Deniz kenarında lak lak, kafede lak lak, tekne de lak lak
gibi yeter ki tekneyi illaki onun kullanması gerekmesin. Beceriksiz olduğundan değil. Aslında elleri çok hünerlidir. Hiç bir iş kurtulmaz elinden Sadece çabuk yorulur bıkar. Sırt üstü biraz yatmak ister sonra yine fişek gibi kalkıp hemen bir yenilik ister. Eğer keyifli zamanlarındaysa eğlenceli, esprili, yaratıcı hiçbir şeyden şikayet etmeyen harika bir tatil arkadaşıdır. Eğer keyfi kaçıksa surat asarak hayatı zindan edebilir. Kendi haline bırakın düzelecektir. En iyisi bir karavan alıp istediğince değişiklik yapabilmesi yada birkaç yer değiştiren turlarda uyar. Yanılıp bir tatil köyüne gittiyse mümkün olduğunca çok etkinliğe katılır.

YENGEÇ  -  Mutlaka suya yakın olsun. İçine girerse daha iyi ama görmesi bile iyi gelir. Evcimen yengeçler ev gibi ortamları severler.Yazlıkları olsun, misafirlerine yemekler ikram etsinler hoşlarına gider. Emlakı sevdikleri için her gittikleri yerden arsa bakabilirler.Butik oteller, köy kahvaltıları, evde yapılmış reçeller, dantel masa örtüleri işte mükemmel tatil. Fazla yorulmaya gelmezler. Arada keyif isterler. Büyük gemi yolculukları da çok uygun. Kalabalıkları gürültülü mekanları sevmezler. Aile ocağı da tatil için önemli bir alternatif.Ana elinden çıkmış börek gibisi yok nede olsa. Çok valizle seyahat eder tabiki, onların hepsi lazım çok gerekli şeyler.Ne olur ne olmaz diyerek bir sürü gereksiz şeyi alırken gerekli şeyleri unutabilecekleri için kontrolde yarar vardır. Mutfak eşyası ya da antika satan dükkanları sever.Çok olan valizini daha çoğaltarak geri döner. Eski tanıdıkları ile birlikte seyahatten hoşlanırlar.

ASLAN  -  Her yere gidebilirler. Yeter ki eğlence olsun. Kalabalık gruplara bayılırlar. Böylece oynayacak çok insan olur. Ne mi oynayacak her şey kağıt, kumar, yakan top, mastika, çocuklarla kumdan kale bile yapabilir. Emrivaki yapmadığınız sürece harika tatil arkadaşıdır. Ama her şeye uyuyor diye yanılıp ta hoşlanmayacağı bir plan yapmayın.Ya hiç uymaz ya da kendine de size de zehir eder. Tatilde rüküş tarafını gösterip, gösterişli giyinebilir. Ivır zıvır dükkanlarından bol bol takı, gözlük, eşarp vs alabilir. Romantik olacağı muhakkak hele yaz tatillerinde. Güneş kanını kaynatır. Dağın zirvesinde, bir barda göbek atarken, Bir transatlantikte kaptanın masasında,vals yapmaya hazırlanırken, lüks bir restoranda pahalı bir yemeği söylerken rastlayabilirsiniz ona.Dök dök paraları yemeğe, bi daha mı gelicez buraya. Değişikliği sever, her yerde rahat eder. Saray olursa tercih eder.

BAŞAK  -  İşte mükemmelen planlanmış bir tatil. Bir başak pahalı sezona kalmadan yerini ayırtmayı sever niye fazla para ödesin ki. Görülmesi gereken yerler belirlenip bilgi toplanır. Haritalara bakılır. Kimseye güvenilmez rehbermiş mehbermiş, planlar sorgulanır. Valiz her şeye hazırlıklı olarak hazırlanır. Mideniz mi bozuldu ilacınız başaktadır. Parmağınız mı uf oldu. Gidin bantları boy boydur. Her yerden yemek yemez hijyen çok önemlidir. Bildiğin yemek en iyi yemek diyerek maceraya atılmadan zincir restoranları tercih edebilir. Zaten genel olarak maceracı değildir. Ne işi var öyle dağ tepelerde tuvalet muvalet yok zaten.Lüks yer aramaz. Temiz olması şarttır. Ama o yine de şöyle bir çamaşır suyu dolaştırabilir içine sinmezse. Tatillerini de sınıflayabilir. Kültür tatili, aile tatili, deniz tatili, hepsi usulüne uygun olmalıdır. Ucuz bir şeyler bulursa alır. Hizmette genellikle kusur bulsa da neşeli,eğlencelidir.

TERAZİ  -  İşte büyük otel insanı, hele de alış veriş imkanı varsa değmeyin keyfine. Tabii ki bir terazi uyum adına gurubun dengesini bozmak istemeyip her yola gelir. Ama o yol biraz lüks ve seçkin olursa daha çok hoşuna gider. Yalnız gitmeniz gereken restoranı falan onun seçimine bırakmayın. Karar verene kadar uzun bir süre aç kalabilirsiniz. Üstelik karar verme kriteri de lezzet değil ortamdır bilmiş olun. Sanat eserlerini sevdiği için müze ve kültür gezileri ona uygundur.Hem oralardan küçük hatıralık antikalar, biblolar falan alabilir. Bir sürü tanıdığından birileriyle seyahat eder. Gittiği yerde de önemli insanlar varsa onlarla da hemen tanışır. Kendini sevdirir. Fazla uyum adına bazen istediği şeyleri yapamaz.Genellikle uyumluluğu ve sevimliliği ile her istediğini yaptırmaya alışık olduğundan, reddedilince hayal kırıklığına uğrar. Hizmet edilmeyi sever. O hizmet için değil sohbet için vardır. Sıkıcı ortamlara katlanamaz. Onun yerine her şeyin organize edildiği değişik ve hoş yerlerde kalınan bir kültür turu en iyisidir.

AKREP  -  Zodyakın kaptanlarıdır. Bir akrep denizde kendini evinde gibi hisseder.Yelken yapsın. Sörf yapsın. Yaptığından fazla da konuşsun. Sportmendir. Dayanıklılığı çok yüksektir. Centilmen gibi görünse de aslında hiç değildir. Her şeyin iyisini yaptığını ve birinci gelmesi gerektiğini düşünür. Belli etmez. Para meselesi hariç hiç bir şeyi sorun etmez. Bu yemek lezzetliymiş bu söyleymiş böyleymiş önemli değil yeter ki pahalı olmasın. Kendi istekleri ön plandadır her şeye uyarım ama diyerek manüplasyon yapar. Bir bakarsınız onun dediği olmuş. Hiç bir şey, unutmadığı için bir kere hata yapan işletmenin başka şansı olmaz. Kötüleyerek intikamını da alır. Yine de eğlenceli tatil arkadaşıdır. Hoş sohbettir, yardımı sever. Yüksek akrepler gittikleri yerin enerjilerinden yararlanırlar.

YAY  -  Gezgin yay her daim tatilde denilebilir. Ya da tatili işi olarak görür mü desek. Çünkü onun bu dünyadaki esas amacı çeşitliliği deneyimlemektir. Çeşitli kültürleri, çeşitli adetleri, çeşitli düşünce yapılarını, coğrafi yapıları, Çeşitli insanları. Değişik gezilerden ve yerlerden aldığı izlenimlerle kendini değiştirir, dönüştürür. Bir yayın burçlunun eğitimi kitaplardan değil etkileşimlerdendir. Bu nedenle değişik yerleri ziyaret edip, kültürleri deneyimlemeliler. Durumuna göre başka bir ülkeye de gidebilir, Aşağı ki mahalleye de. Ama duramaz. Dört duvarda tutamaz onu üstelik mutfakta olduğunu düşünürsünüz, Halbuki o national geograpy ile
katmantu da dolaşıyordur. Hubly teleskobuyla uzaya bile çıkabilir. Böylece seyahati ucuza getirir. Tatilde ise her şeye pozitif yaklaşımıyla neşe kadar. Yöre insanlarıyla irtibat kurar. Biraz dangıl dungulluğu vardır ama iyi niyeti onu dengeler.

OĞLAK  -  Tatil mi? O ne demek. Ha şu vakit kaybettiren şey. Hani iş kolik dediğimiz kişiler var ya, hep çalışmak isteyen. İşte onlar oğlaklardan çıkar. değillerse de haritalarında mutlaka önemli bir oğlak etkileşimi mevcuttur. Ama tabii onlarda tatile çıkar. Çünkü mecburlar resmi tatiller var. Evdekilerin istekleri var. Tabii kendi mükemmellik anlayışlarına göre de kuralları var. Bir oğlak burçlu tatilde de düzenini sürdürür. Yapılması gereken her şeyin en iyisini yapmaya çalışır. Geziliyor mu! Bütün hedefleri görmek ister. Yemek mi yeniliyor! değişik tatları, ustalarından yemek ister. Dinleniliyor mu! bütün gün yatar. Seminerler, fuarlar sevdiği tatil yerleridir. Hem ziyaret hem ticaret daha ne olsun. Oğlak burcunun maden burcu olduğunu da unutmayalım. Onu taş satan mağazalar da kuyumcular da da görebiliriz. Değerli madenlerden iyi yatırım olur hem de. Çok para harcamayı sevmese de değerli şeyleri almaktan hoşlanır. İyi organize edilmiş gezileri sever yalnız fazla hızlı olmaması şartıyla.



KOVA  -  Birlikte gezecek geniş bir arkadaş çevresi vardır. Gittiği yerden de bir sürü arkadaş bulabilir. Akrabalardan çok tanıdıklarıyla seyahati sever. Çünkü kısıtlanmaktan hoşlanmaz.İstediği yere istediği saatte gitsin, gelsin hesap vermesin. Kötü bir şey yaptığından değil. Özgür ruhlu olduğundan. Gruptaki herkesin iyiliğini düşünür bazen fazla düşünüp onlar adına da karar vermeye kalkabilir. Sınırlamaya kalkarsanız, ayrılıp gidebilir. Çabuk fikir değiştirir. Yaptığınız planlara hiç güvenmeyin. Hepsini hemen çöpe atıp başka bir şey yapabilir. Hesabını bilmediği için bütçeyi yanındakilerin yapmasında yada hepsi dahil sistemlere gitmesinde yarar vardır. Yoksa paralar çabucak suyunu çekebilir. Teknoloji ve gelecek burcu olduğu için fuarlar ilgisini çekebilir. Fotoğrafçılıkla uğraşabilir. Hippi olup hayatı tatil de yapabilir.

BALIK  -  Uyumlu olmaya çalışır . Sevdiklerini mutlu etmeye. Sizde tabii bunun karşılığında onun isteklerini yaparsınız. Yoksa depresyona mebrosyona girer maazallah.Güzel yerlerden ve insanlardan hoşlanır. İfil ifil çiçekli elbiseler giymiş kadınlar, janti erkekler ilgi alanıdır. Yanlış anlamayın. Güzele bakmak sevaptır.Yoksa onun gözü sevdiğinden başkasını görmez. Sadece o elbiseli kız gözünün önünden geçmiştir de o bakmamıştır bile. Para hesabını kesinlikle ona bırakmayın. Beğendiği şeylere karşı iradesi zayıf olduğu gibi geçmiş odaklı yaşar geleceği planlamaz. Denizden vaz geçemez adı üstünde balık. Ama bu mistik okyanusta olabilir. Umre yada tibet  gibi yerlere ruhani yolculuk ta yapabilir. Böylece dünya üstü seyahatleri deneyimler. Olmadı bi astral seyahat verelim. Bakalım hangi yüzyılda nerelere gider. En kötü seyahati de bir şişenin dibine olabilir. Ya da başka bağımlılık kaynaklarına. Bunlar dışında sevimli ve çok düşüncelidir. Romantik bir seyahat arkadaşıdır. Bence venedik gondolundan en çok zevk alacak burçtur.

ÖZLEM ERDEN