BURCUNA GÖRE ZAYIFLA
İnsanların kişiliğinde büyük ölçüde gözüken burç özellikleri yemek yeme alışkanlıklarını da etkiliyor.
Burcunuzun özelliklerini taşıyorsanız diyet programını da ona göre yapabilirsiniz.
Cumartesi diyete başlamak için en uygun gündür. Saturday saturn nün günüdür bu gün başlanan işler sıkıcı olsada kalıcılık ve dayanıklılık ve sabır enerjisi alır. Ayın küçülme dönemi de (Dolunay dan sonra) daha uygundur. Küçülen ay gibi yağ topaklarınız küçülsün gitsin.
Koç (21 Mart - 20 Nisan): Abur cubur yemeye son derece meraklısınız. Bu nedenle sizin için tehlike çanları çalıyor. Tuz ve alkolden uzak durarak bunun yerine bol bol su için. Domates patates soğan kuru fasulye mercimek karnıbahar marul yeşil salata ıspanak turp pirinç zeytin elma balkabağı ceviz gibi besinler haftalık beslenmenize mutlaka eklenmesi gerekli yiyeceklerdir. Sizin için gerekli olan tatlılar! Kayısı gibi fazla şeker içermeyen tatlılar olmalıdır.
Boğa (21 Nisan - 21 Mayıs): Yemek için yaşayanlardansınız. Fakat unutmayın ileride bu kilolar başınıza bela olur. Karbonhidratlardan kaçının. Aksi takdirde tombul bir kişi olursunuz. Sindirim güçlüğü çekebilirsiniz. Düşük nişasta yağ ve şeker içeren bir diyet beslenme hayatınızın gerekli bir parçası olmalıdır.
Doğal iyot içeren besinler balık ve deniz mahsulleri yumurta karaciğer böbrek buğday ıspanak pancar taze meyve ve yeşil salata besin listenizde daima yer almalıdır. Ayrıca su içmek de hayatınızın vazgeçilmez bir parçası olmalı.
İkizler (22 Mayıs - 21 Haziran): Yemek yerken o kadar acele hareket ediyorsunuz ki artık bu durum sizin sağlığınızı etkiler hale gelmiş. Yemekleri çok çiğnemeden yutmayın. Az ama sık yemeyi prensip haline getirin. İkizler kemiklerinin sağlıklı olmasını istiyorsa sağlıklı beslenmelidir.
İkizler de kan pıhtılaşması çok sık görülür. Balık tereyağı ve köy peyniri havuç portakal greyfurt şeftali erik üzüm suyu kuru üzüm ve badem beslenme listenizde vazgeçilmez besinler olmalıdır. Sakinleşmeniz ve huzurlu olmanız için de şifalı bitkiler ve kafeinsiz çaylar tam size göre.
Yengeç (22 Haziran - 23 Temmuz): Duygusal olmanız sizin beslenme alışkanlıklarınızı da etkiliyor. Üzüldükçe böreklere keklere dondurma ve şekerlemelere sarılıyorsunuz. Halbuki yengeçler nişastalı yiyeceklerden şeker tuz ve baharatlardan uzak durmalıdır. Çünkü mideleri çok hassastır.
Vücudunuz kalsiyuma fazlaca ihtiyaç duyar. Düşük yağ içeren süt peynir ve yoğurt kıvırcık lahana domates salata ve marul bol miktarda taze sebze ve yağsız protein sizin cilt ve mide sağlığınız açısından iyi olup kilonuzu daha rahat kontrol altına almanızı sağlar. İncelmek için öncelikle kendinizle hesaplaşmalısınız.
Aslan (24 Temmuz - 23 Ağustos): Yemek sizin için adeta bir zevk haline gelmiş. Güzel lokantalar nefis yemekler her zaman hayalinizi süslüyor. Vücudunuza önem verdiğiniz için diyet yapmakta son derece başarılısınız. İradeniz harika! Kan dolaşımınızın düzenli olması için; sığır kuzu ve kümes hayvanları eti karaciğer çiğ yumurta sarısı kereviz elma incir şeftali limon ve badem sizin için idealdir. Porsiyonlarınızı yüzde 50 azaltmanız önerilir.
Başak (24 Ağustos - 23 Eylül): Şekerleme deyince siz akla geliyorsunuz. Özellikle de çikolata hayatınızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Ancak bu yiyeceklerden uzak durmalısınız çünkü kalbinizde problem yaratabilir.
Tuz buğday çavdar yağsız sığır ve kuzu eti peynir zeytin portakal limon kavun elma armut sizin ideal yiyeceklerinizdir. Kavun elma armut kısmen cildinizi temizlemek ve saçlarınıza bakım sağlamak için yardımcı olur. Elma ise kurtarıcınızdır.
Terazi (24 Eylül - 22 Ekim): Terazi böbrekleri sırtın alt kısmını temsil eder. Bezelye mısır havuç ıspanak buğday yulaf unu elma çilek badem ve kuru üzüm hep elinizin altında olmalıdır. Böbrekleriniz için çok fazla asitli içeceklerden uzak durmalısınız. İncecik ve zarif bir beden için; ince dilimler faydalı olacaktır.
Akrep (23 Ekim - 22 Kasım): Burcunuz üretim organlarını temsil eder. Solunum yolları problemleri yaşayabilirsiniz. Tahıllardan yapılmış ekmekler balık ve deniz ürünleri yeşil salata soğan kırmızı turp taze meyve ve sebzeler içeren bir diyet tam size göredir. Doğru beslenme gerginliğinizi alıp götürür.
Yay (23 Kasım - 20 Aralık): Burcunuz kalçalar bacak üstleri ve karaciğeri temsil eder. Doğal beslenmek için kabuklu meyveler ve sebzeleri tercih edin. Bolca çiğ sebze yeşil biber patates incir kuru erik çilek elma armut ve taneli tahılları yemeniz önerilir.
Oğlak (21 Aralık - 18 Ocak): Çalışkan bir yapınız var ve çalışırken de farkında olmadam öğün atlıyorsunuz. Oysa bu sizin için çok zararlı. Vücudunuzun vitamin ve minerallerden oluşan geniş bir besin karışımına ihtiyacı var. Burcunuz dizleri dişleri kulakları ve deriyi temsil eder. Lahana kereviz yağsız etler limon portakal inek sütü her türlü peynir balık yumurta sarısı buğday ve incirle aranızın çok iyi olması gerekir. Kayısı badem yiyerek kuru ve alerjik eğilimli cildinizi canlandırın. Cildinizi sigara ve sigara dumanından uzak tutarak korumaya çalışın.
Kova (19 Ocak - 20 Şubat): Vücudunuzun sürekli C vitaminine ihtiyacı var. Yemek tarzınız yenilikçi. Bu nedenle değişik lezzetler tatmayı seviyorsunuz. Burcunuz el ve ayak bilekleriyle baldırları ve dokuları temsil eder.
Vücudunuz sofra tuzuna çok ihtiyaç duyar. Bu ihtiyacı sofra tuzundan değil bu maddeyi barındıran besinlerden almanız en mantıklısıdır. Çok fazla tuz aldığınızda zayıf bir kan dolaşımına gereğinden fazla şişkin bir vücuda ve karaciğer rahatsızlıklarına açıksınız demektir. Deniz ürünleri brokoli havuç turp balkabağı ıspanak elma şeftali limon portakal greyfurt nar ve ananas sizin için doğal tuz bakımından ideal besinlerdir.
Balık (20 Şubat - 21 Mart): Katı ve sıkıcı diyetler size göre değil. Yüksek proteinli düşük yağ ve şeker içeren diyet uyguladığınız zaman kendinizi çok daha iyi hissedersiniz. Burcunuz ayaklar ile duyma işitme dokunma ve tatmayı temsil eder. Demir vücudunuzun başlıca ihtiyacıdır. Demir eksikliği anemi ve düşük tansiyona sebep olur. Diyetlerinizde zengin demir içeren karaciğer yağsız sığır eti kuzu eti yumurta sarısı beyin midye ıspanak soğan arpa marul buğday ekmeği kuru fasulye elma üzüm limon portakal şeftali hurma kuru erik ve üzüm yer almalıdır. Maydanoz da bu listeye eklenebilir.