İnsanların kişiliğinde büyük ölçüde gözüken burç özellikleri yemek yeme alışkanlıklarını da etkiliyor.
Burcunuzun özelliklerini taşıyorsanız diyet programını da ona göre yapabilirsiniz.
Cumartesi diyete başlamak için en uygun gündür. Saturday saturn nün günüdür bu gün başlanan işler sıkıcı olsada kalıcılık ve dayanıklılık ve sabır enerjisi alır. Ayın küçülme dönemi de (Dolunay dan sonra) daha uygundur. Küçülen ay gibi yağ topaklarınız küçülsün gitsin.
Koç (21 Mart - 20 Nisan): Abur cubur yemeye son derece meraklısınız. Bu nedenle sizin için tehlike çanları çalıyor. Tuz ve alkolden uzak durarak bunun yerine bol bol su için. Domates

patates

soğan

kuru fasulye

mercimek

karnıbahar

marul

yeşil salata

ıspanak

turp

pirinç

zeytin

elma

balkabağı

ceviz gibi besinler haftalık beslenmenize mutlaka eklenmesi gerekli yiyeceklerdir. Sizin için gerekli olan tatlılar! Kayısı gibi fazla şeker içermeyen tatlılar olmalıdır.
Boğa (21 Nisan - 21 Mayıs): Yemek için yaşayanlardansınız. Fakat unutmayın ileride bu kilolar başınıza bela olur. Karbonhidratlardan kaçının. Aksi takdirde tombul bir kişi olursunuz. Sindirim güçlüğü çekebilirsiniz. Düşük nişasta

yağ ve şeker içeren bir diyet

beslenme hayatınızın gerekli bir parçası olmalıdır.
Doğal iyot içeren besinler

balık ve deniz mahsulleri

yumurta

karaciğer

böbrek

buğday

ıspanak

pancar

taze meyve ve yeşil salata besin listenizde daima yer almalıdır. Ayrıca su içmek de hayatınızın vazgeçilmez bir parçası olmalı.
İkizler (22 Mayıs - 21 Haziran): Yemek yerken o kadar acele hareket ediyorsunuz ki artık bu durum sizin sağlığınızı etkiler hale gelmiş. Yemekleri çok çiğnemeden yutmayın. Az ama sık yemeyi prensip haline getirin. İkizler kemiklerinin sağlıklı olmasını istiyorsa sağlıklı beslenmelidir.
İkizler de kan pıhtılaşması çok sık görülür. Balık

tereyağı ve köy peyniri

havuç

portakal

greyfurt

şeftali

erik

üzüm suyu

kuru üzüm ve badem beslenme listenizde vazgeçilmez besinler olmalıdır. Sakinleşmeniz ve huzurlu olmanız için de şifalı bitkiler ve kafeinsiz çaylar tam size göre.
Yengeç (22 Haziran - 23 Temmuz): Duygusal olmanız sizin beslenme alışkanlıklarınızı da etkiliyor. Üzüldükçe böreklere

keklere

dondurma ve şekerlemelere sarılıyorsunuz. Halbuki yengeçler

nişastalı yiyeceklerden

şeker

tuz ve baharatlardan uzak durmalıdır. Çünkü mideleri çok hassastır.
Vücudunuz kalsiyuma fazlaca ihtiyaç duyar. Düşük yağ içeren süt

peynir ve yoğurt

kıvırcık lahana

domates

salata ve marul

bol miktarda taze sebze ve yağsız protein

sizin cilt ve mide sağlığınız açısından iyi olup

kilonuzu daha rahat kontrol altına almanızı sağlar. İncelmek için öncelikle kendinizle hesaplaşmalısınız.
Aslan (24 Temmuz - 23 Ağustos): Yemek sizin için adeta bir zevk haline gelmiş. Güzel lokantalar

nefis yemekler her zaman hayalinizi süslüyor. Vücudunuza önem verdiğiniz için diyet yapmakta son derece başarılısınız. İradeniz harika! Kan dolaşımınızın düzenli olması için; sığır

kuzu ve kümes hayvanları eti

karaciğer

çiğ yumurta sarısı

kereviz

elma

incir

şeftali

limon ve badem sizin için idealdir. Porsiyonlarınızı yüzde 50 azaltmanız önerilir.
Başak (24 Ağustos - 23 Eylül): Şekerleme deyince siz akla geliyorsunuz. Özellikle de çikolata hayatınızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Ancak bu yiyeceklerden uzak durmalısınız çünkü kalbinizde problem yaratabilir.
Tuz

buğday

çavdar

yağsız sığır ve kuzu eti

peynir

zeytin

portakal

limon

kavun

elma

armut sizin ideal yiyeceklerinizdir. Kavun

elma

armut kısmen cildinizi temizlemek ve saçlarınıza bakım sağlamak için yardımcı olur. Elma ise kurtarıcınızdır.
Terazi (24 Eylül - 22 Ekim): Terazi böbrekleri

sırtın alt kısmını

temsil eder. Bezelye

mısır

havuç

ıspanak

buğday

yulaf unu

elma

çilek

badem ve kuru üzüm hep elinizin altında olmalıdır. Böbrekleriniz için çok fazla asitli içeceklerden uzak durmalısınız. İncecik ve zarif bir beden için; ince dilimler faydalı olacaktır.
Akrep (23 Ekim - 22 Kasım): Burcunuz üretim organlarını temsil eder. Solunum yolları problemleri yaşayabilirsiniz. Tahıllardan yapılmış ekmekler

balık ve deniz ürünleri

yeşil salata

soğan

kırmızı turp

taze meyve ve sebzeler içeren bir diyet tam size göredir. Doğru beslenme gerginliğinizi alıp götürür.
Yay (23 Kasım - 20 Aralık): Burcunuz kalçalar

bacak üstleri ve karaciğeri temsil eder. Doğal beslenmek için kabuklu meyveler ve sebzeleri tercih edin. Bolca çiğ sebze

yeşil biber

patates

incir

kuru erik

çilek

elma

armut

ve taneli tahılları yemeniz önerilir.
Oğlak (21 Aralık - 18 Ocak): Çalışkan bir yapınız var ve çalışırken de farkında olmadam öğün atlıyorsunuz. Oysa bu sizin için çok zararlı. Vücudunuzun vitamin ve minerallerden oluşan geniş bir besin karışımına ihtiyacı var. Burcunuz

dizleri

dişleri

kulakları ve deriyi temsil eder. Lahana

kereviz

yağsız etler

limon

portakal

inek sütü

her türlü peynir

balık

yumurta sarısı

buğday ve incirle aranızın çok iyi olması gerekir. Kayısı

badem yiyerek kuru ve alerjik eğilimli cildinizi canlandırın. Cildinizi sigara ve sigara dumanından uzak tutarak korumaya çalışın.
Kova (19 Ocak - 20 Şubat): Vücudunuzun sürekli C vitaminine ihtiyacı var. Yemek tarzınız yenilikçi. Bu nedenle değişik lezzetler tatmayı seviyorsunuz. Burcunuz el ve ayak bilekleriyle baldırları ve dokuları temsil eder.
Vücudunuz sofra tuzuna çok ihtiyaç duyar. Bu ihtiyacı sofra tuzundan değil

bu maddeyi barındıran besinlerden almanız en mantıklısıdır. Çok fazla tuz aldığınızda zayıf bir kan dolaşımına

gereğinden fazla şişkin bir vücuda ve karaciğer rahatsızlıklarına açıksınız demektir. Deniz ürünleri

brokoli

havuç

turp

balkabağı

ıspanak

elma

şeftali

limon

portakal

greyfurt

nar ve ananas sizin için doğal tuz bakımından ideal besinlerdir.
Balık (20 Şubat - 21 Mart): Katı ve sıkıcı diyetler size göre değil. Yüksek proteinli

düşük yağ ve şeker içeren diyet uyguladığınız zaman kendinizi çok daha iyi hissedersiniz. Burcunuz ayaklar ile duyma

işitme

dokunma ve tatmayı temsil eder. Demir vücudunuzun başlıca ihtiyacıdır. Demir eksikliği

anemi ve düşük tansiyona sebep olur. Diyetlerinizde zengin demir içeren karaciğer

yağsız sığır eti

kuzu eti

yumurta sarısı

beyin

midye

ıspanak

soğan

arpa

marul

buğday ekmeği

kuru fasulye

elma

üzüm

limon

portakal

şeftali

hurma

kuru erik ve üzüm yer almalıdır. Maydanoz da bu listeye eklenebilir.