21-12-2012 KIYAMET ! KIŞ GÜNDÖNÜMÜ GEZEGEN HARİTASI


2012 gireceğimiz şu günlerde yeni bilgilerin de ışığında haritayı bir daha inceleyeyim dedim. Daha sonrasında size söyleyebileceğimse bence komplo teorileri bu tarihi değil,

BU TARİH KOMPLO TEORİLERİNİ OLUŞTURMUŞTUR:

Haritada bir hayli  etkileşim var. Ben bile ona bakarak bir komplo teorisi listesi yapabilirim ve yapacağımda.İnternet de araştırmama rağmen haritayı incelemiş olan    ve Dinçer Güner den başka kaynağa erişemedim. İkisinden de çok yararlandım teşekkürler. Başka bilgilere ulaştıkça yıl içinde paylaşmaya devam edeceğim. Katılımlarınızı beklerim.

Haritayı açarken hangi saati uygulayacağımı bilmediğim için bu durumlarda yapıldığı gibi gün doğumu ve öğle haritalarına bakmaya karar verdim. Öner Hocanın uyguladığı güneşin oğlağa giriş saatini meksika yer merkezini İstanbul ve oğlak olarak uygulayınca bizim öğle zamanımızla  iki haritanın uyuştuğunu gördüm. Üstelik Greenwich saatiyle 11.11 e çıkartılan haritalara tam uyuyor ki çok önemli bir saat olduğu yıllardır yazılır dualite ile birlik arasında bir köprü kurulacağı,ilahi müdahalenin ,gerçekliğin şimdiki ana gireceği ve bir geçiş yaşanacağına dair anlatıların olduğu sayıya denk gelmesi oldukça ilginç. Hayırlı saat olduğu da yazıyor. Bizde ne diyelim hayırlara vesile olur inşallah.





Fakat bu arada doğuda Yeni zelanda vb de artık akşam olmuş belki de gün bitiyor olacaktır. Bu nedenle bütün günün haritasının incelenmesinin daha doğru olabileceğini düşündüm. O günün şans noktası haritasına da bakma gereği duydum. (Ay ne çok uğraştım,Yalnızca sizin için ben nasıl olsa hayaletim)



Şans noktası, Satürn, Plüton, Jüpiter hepsinin de 8 dereceye özel vurgu ( partil )yaptığını görünce, Ay ında böyle bir haritayı 8 dereceden tetikleyebileceğini düşündüm. Ayın 8 derecede olduğu 2.12 ( Bu bile anlamlımı yoksa )(üstelik uranüste geri harekete geçtiği 13 temmuz günü 8 derece  idi)bu nedenle incelemeye karar verdim. Bu arada 8 satürnün ve dolayısıyla zamanın sayısıdır.




Haritanın baskın öncü özelliği dikkat çekici. Eh yeni bir devire geçiyorsak öncü olacağız tabii.
Ateş elementindeki fazlalıkla hareketli ve ani olayların oluştuğu bir gün olsa da herkesin temkinli davranacağını  düşünüyorum.

Güçlü bir harita bu. Dünyamıza akan enerjilerinde ne kadar güçlü olacağını vurguluyor sanki.
  • Satürn büyük öğretmen yada zamanın lordu derinlerin bilgisine sahip olan akrep burcunda. Ya şüphe ve korkularımızı tetikliyor yada kendimizi keşfetmemizi ve dönüştürmemizi.
  • Akrep in savaşçı ve düzen yıkan gezegenleri Mars ve Plüton her ikisi birden  gelenekler, maddi değerler burcu oğlakta. Otorite ile güç savaşını ve isteklerin peşinden gitmek için azim kararlılık ve zorluklardan yılmamayı gösteriyor.
  •  Hayaller gezegeni Neptün de kendi burcu olan sanatsal, mistik balık ta en keyifli halinde. Ruhsal uyum için gereken potansiyeli verirken abartıp dünyadan kopma tehlikesi de mevcut.
  • Uranüs zaten Koç tan özgürlük enerjisini mart ayından beri gönderiyor dünyanın hali ortada fazla söze gerek yok
 Satürn-Pluto ve Mars OH birbirlerinin burcuna gitmiş tam bir keyif içinde en güçlü halleriyle hüküm sürüyorlar. (Karşılıklı ağırlama birbirinin evine giden yöneticiler iyi ağırlanır yani etkileri artar.)
Neptün zaten kendi borusunun en çok öttüğü yerde. Uranüs te hızlılığını ve farklılığı en fazla ortaya koyabileceği yerde.

  • Toplumları etkileyen gezegenlerde  denilen  Pluto,Neptün,Uranüs,Satürn nün bu güçlü konumları Sizce de dünya düzenini değiştirip,Bizi yeni dünya düzenine geçirecek mi acaba.AAAAAAAAAZ SONRA!

ETKİLEŞİMLER

Gezegenlerde gökyüzünde yalnız gezseler de etkileşim halindedirler.Ah ne kumpaslar kurarlar onlar.

Evet  açı kalıbına gelelim. Aslında o gün çoook kuvvetli bir açı yok fakat 2 adet yod açı kalıbı oluşmakta ki kendisine Tanrının parmağı denir (ismi bile etkileyici değil mi? Sizinde tüyleriniz diken diken mi?) kadersel temaları gösterir.Üstelik te birisi bumerang

Bir parmak,iki parmak olmadı bumerang tekerlemesi bakalım neler gösterebilir.

Derinlerde gizlenen ve fark edemediğimiz bir enerjinin, senelerdir içten içe birikim yapan bir gücün artık bir yol ayrımına gelmesidir YOD . Belirsizlik ve yetersizlik hissetsek te Aslında doğru yolu bulmakta son derece yetenekli olduğumuza güvenmeliyiz. Toplumsal gezegenler arasında oluşan bu yod lar toplumsal bilinçaltının harekete geçeceğini hazırlıklarımızın bilinç düzeyine çıkarak duygusal ve zihinsel yeni düzenlemelere, yenilenmelere sebebiyet vereceğimizi gösteriyor. Yada Çevreyle aktif çatışmalara


  • 1 YOD - Jüpiter150-Satürn 60 Plüton
Odak gezegen olan Jüpiter ayni zamanda haritanın Kulp gezegeni olarak büyük önem taşıyor. Yerleşmiş köklü değerleri değiştirmekte ve yeniden yapılandırmakta ki kadersel şansımıza çifte dikkat çekiyor. Jüpiterin genişletici etkisi vardır bu noktada korkularımızı genişletme riski taşıyabiliriz. Ne yazık ki yod zorlayıcı,sıkıntılı bir açı kalıbıdır.Yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal formatındadır. Tükürmeyin samanyolunu kirletmeyin. Parmak doğru yolu gösterir

Bumerang- Yod Jüpiter karşıt Venüs olması bu enerjinin Venüs konularına yöneltilmesi gerektiğini gösteriyor ki bunlar sevginin değeri, iyimser bir bakış açısıyla yardımlaşma, fanatizme saplanmayan özgür sevgi,en nihayet İnsan ve Tanrı sevgisidir.

  • 1 YOD -Satürn150-  Jüpiter 60 Ay,Uranüs
Aslında Uranüs tam bir yod derecesinde değil. Fakat geri hareketten (ki 8 dereceden dönmüştü ) ileri harekete dönmüş ve hemen Ay ile tetikleniyor. Bu nedenle ben kısa süreli bir yod oluşacağını daha önce
işaretlerini gördüğümüz bir olayın aniden tekrarlanacağını yorumluyorum.Tartışmalara açığım.( Hele bir deneyin rüyalarınızda hu hu korkuturum) Odak noktasındaki gezegen Satürn derinlerden gelen kader sel durumu bir şeyin tam zamanı olduğunu gösteriyor. Değişikliğin ve harekete geçmenin tam zamanı.Nedense Uranüsle hep aklıma havai fişekleri gelir. Umarım eğlenceli bir şeyleri patlatır
26 000 yıllık bir Çağbaşı kutlarız.

  • T KARE Jüpiter karşıt Venüs kare Neptün
Venüs mayaların büyük yıldız dedikleri ve çok önem vererek  MÖ 11 Ağustos 3114 uzun sayımlarını onun doğuşuyla başlattıkları gezegendir. Takvimlerinde venüs döngüleri çok belirleyicidir. Son döngü 2004 yılında başlamıştır 2012 de sona erecektir. Üşenmedim bütün döngüler kaç defa hesapladım 21. döngü bitiyor ilginç değilmi?
3114+2012=5126:(8+105+8+122)243=21,09 Artık kadı kızında da o kadar küsur olur.

İyicil gezegenler arasındaki bu açı değişken burçlarda oluşmakta ve değişimin büyüklüğünü dişil enerjinin harekete geçişini vurgulamakta. Neptün su burcu Balıkta bir ile bütünleşmeye zorluyor. Dikkat edin hem mecazi hem de gerçek anlamıyla olabilir. Rahmet yağmurları gelecektir mutlaka ama korkularınız seller ise o da olabilir yani ya uçacağız ya yüzeceğiz. ( Türkiye değil tabii okyanus kıyısı )
Bazılarımız ilahi ilham alıp şefkat dağıtırken bazılarımız için skandallar patlak verecek.Özellikle yazılı basın, bilgiler,belgeler balonlar gibi havada uçuşacak
  • KARE AÇI
Plüton Oğlak ta otoriteyi temsil eden siyasi yapılar, kurumlar, hükümetler, toplumsal kalıpları temsil ederken Uranüs Koç ta özgürlük savaşçısını, sarsıntıları (hatta fiziksel olarak depremleri )gösteriyor.

Uranüs Plüton arasındaki kare açı 2012 - 2015 arası defalarca tetiklenecek olsa da 2012 ye damgasını vuracak görünüyor. Etki mart başı gibi kendini hissettirirken haziran da en üst seviyede olacak hiç kalkmadan devam ederken eylül gibi tekrar bir zirve yapıp sürümce mede devam edecek hatta belki ortalık biraz yatışır.Derken bu gün bir sürpriz olabilir Uranüs sürprizleri, patlamaları sever. Elektriğin ve nükleer enerjinin burcudur. hani bir çizgi film vardı Bir Viking burnunu kaşıyınca yanında bir ampul yanıyordu oda buldum buldum diye bağırıyordu.EVREKA  EVREKA

Peki kim bulacak ?

Bir açı incelenirken onun kavuşum yaptığı zamana da bakılır. Plüton ve Uranüs 60 lı yıllarda Başak burcunda bir araya geldiler.Özellikle 65 sonu. Birlikte Başak toprak burcunda tohumlar ektiler. Savaş ve Özgürlük tohumları O yılları anımsarsak soğuk füzyon, uzay çalışmaları ,uyuşturucu , cinsel devrim(hippiler) kadın özgürlüğü adına feminist hareketler, savaşlara ve yerleşmiş otoritelere karşı öğrenci hareketleri (Uranüs) Çin Kültür Devrimi, Vietnam savaşı milyonlarca ölüm yıkım değişim ve ilk ekolojik hareketler O yıllarda bu etki altında doğanlar şimdi nasıl davranacaklar.40 lı yaşlar en çok onlar etkilenecekler

  • Özgürlüğün çocukları bakın bakalım tohumları ekilen özgürlük eşitlik ne durumda, toprak ana ne durumda diyor açılar!.

Kare açı zorlu bir açı kalıbıdır değişim (uranüs) ve yıkımla birlikte yeni düzen (plüton) kolay olmayacaktır. Uzun bir sürece yayılacaktır.
Ben cümlemiz için  11.11  tercih edeyim. (anda bilinç açılması)

OLUMLU AÇILAR

Güneş, Neptün kavuşum kiron
Yükselen bilincin maddi dünyaya adaptasyonunu üst ideallerin ve yardımlaşmanın insanlara iyileştirme getireceğini vurguluyor.

Satürn, Pluto
Hiyerarşi ve düzenin yıkılıp yeni sistemlere geçişi vurguluyor.

Ay, Merkür ve Venüs
Dişil enerjinin koruyuculuğun hızla yükselecek olan gücünü vurguluyor.

Ay, Jüpiter
Düşüncelerimizdeki, duygularımızdaki hızlı değişimi genişlemeyi vurguluyor.

Venüs, Uranüs
Dişil enerji, dünyayı gaia anayı, korumak ve  sevgi için harekete geçiyor.
öyle yada böyle

  • MARS
Bütün bunların içinde  Mars tan hiç bahsetmedik. Üstelikte haritada önemli bir yerde ve çok kuvvetli olduğu burçta olduğu halde. Tahtından  gücünü harcamadan her şeyi izliyor ve bütün etkisini kaderi tetiklemek için kullanıyor.

  • SABİT YILDIZLAR

  • Facies 8' Oğlak
 Plüton’un Facies sabit yıldızıyla 8 derecede birleşiyor olması, dikkat çekiyor.Savaş, liderlik, şiddetli ölüm anlamına gelen bu sabit yıldız plütonla birleşince kitlesel etkiler gösterecektir.Sert diktatörlerin yapabileceği katliamlar, saldırılar uranüs karesiyle birlikte de doğal felaketler  Sert fırtına ve kasırgalar, volkanik patlamalar, depremler gibi afetler daha sayayım mı? nükleer patlamalar, büyük kazalar  hatta güneş aktivitelerinin çok artmasıyla birlikte yer manyetik alanında önemli türbülanslar

Valla ben spekülasyon için yazmıyorum yıldızın etkisi buymuş. Hem sanki dünyada bunlar yokmu? bakınız japonya bakınız ortadoğu. Sadece bu sefer ki etki biraz daha genel ama parmağı unutmayın bir ayrımdasınız ve yolunuz değişim ve sevgi olmalı.


  • Kiron 5'Balık, Fomalhaut 3've Deneb Adige5' yıldızlarıyla birleşmektedir.
Fomalhaut, bir kraliyet yıldızıdır ve etkisi çok güçlüdür.Dilenen dileklerin gerçekleşmesini,inanç ve ilhamla ilişkilidir.Üstelik haritada Neptün ve Kiron kavuşumu var. Bu nedenle dileklerimiz ve inançlarımız konusunda çok dikkatli olmalıyız.Yoksa büyük kayıplar ve kafa karışıklığı yaşanacaktır. Sahip olunan mistik güç, başkaları için de kullandığında büyük başarı getirecektir. Bu yıldız, dürüstçe hareket etmek gerekliliğini gösterir. Deneb Adige ise, kuş kılığına bürünmüş Güneş-tanrısının Şamanistik ifadesidir. Netliği ve kararlılığı, güçlü bir iradeyi simgeler. Çabuk öğrenme gücü verir; sanatta ve bilimde başarı getirir. Neptünlede olan kavuşum, ilahi, ruhsal, fakat sözle ifade edilmeyen şeylere karşı, büyük bir zihinsel uyanıklık yeteneği verebilir; Sezgi yeteneğimizi arttırabilir. Tabii bu enerjiyi taşıyamayanlar da olacaktır. Ayni saatlerde Oğlak burcuna güneş girmiş ve  Balık burcuyla destekleyici açı yapmakta ruhsal konuların artık günlük hayatın içerisine dengeli bir biçimde girebileceğine işaret edebilir. Maddi değerler ile manevi değerler arasında denge sağlamak mümkün olabilirse ne iyi olur.

  • Aldebaran 9'İkizler, Jüpiterle birleşmekte
Kuvvetli bir kraliyet yıldızıdır. Tanrının gözü olarak ta adlandırılır. Şeref ve cesareti simgeler. Etkili doğru ve güzel söz söyleme yeteneğini gösterir. Bilginin çok artacağını. Beynin çok yönlü düşünmesinin ve cesurca kendini ifadenin artacağını hatta bence gençleri hızına hiç bir kalıplaşmış sistemin yetişip engelleyemeyeceğini işaret ediyor. Haydi çocuklar görelim sizi.

  • Algol 26' Boğa, Güney Ay Düğümü 25'
Oldukça sert bir yıldızdır. Boğularak ya da travmatik ölümü simgeler. Güney düğüm bırakmamız gereken şeyleri simgeler. Bu noktada varlığın ve eski bilgilerin yaşayışların  eril gücün bırakılmasını mı (GAD) yoksa algol ün olumsuz yönlerini törpüleyerek (KAD)  bir dönüşüm geçirmeyi mi anlatıyor.
Acaba ölmeden ölmeyi mi öğrenmemiz gerekiyor?

  • Alpheratz 14' Koç, Ay 14' Koç
Kanatlı at ( Pegasus ) etkileri olan çabukluk ve hızlılıkla sembolize edilir. Özgürlük ve hürriyet aşkı,talih onur ve bağımsızlık etkisi verir. Bütün dünyaya hızlıca yayılan bir duygusal etki yada açığa çıkan kollektif bilinç. Düşünceden daha hızlı ne var ki bildiğimiz. Üstelik te kanatlı 

  • Biraz uzun oldu üstelik te çok astrologça yazıldı. Size Türkçe bir özet yapayım !

Bütün dünya toplumlarını zor zamanlar bekliyor. Yıl içinde artan ekonomik sıkıntılar, sosyal sıkıntılar olacak. Piyasalarda daralma, güven bunalımı hem insanları hem kurumları zorlayacak. Otorite kurumları varlıklarını sürdürebilmek için baskıları arttırırken toplumsal özgürlük hareketleri bireylere kadar inecek. Bilginin ve iletişimin hızlı paylaşımı gitgide artacak. Yıl içinde salgın hastalıklarla birlikte sağlık sektöründe bilhassa alternatif tıpta büyük ilerleme olacak. Tarım daha ön plana çıkarak ekoloji tartışmaları derinleşecek. Eski topraklar medeniyetin ve kültürün bereketli toprakları
Mezopotamyanın önemi bu nedenle de artacak. Hakim güçler iktidar savaşlarını derinleştirirken insanlık ortak bilincide bir yol ayrımına gelecek. Bu yol ayrımı tabiat olayları tarafından da mecbur bırakılabilir. Biriktirdiğimiz, geliştirdiğimiz bilgi ve zihinsel gelişmeler ilahi bir ilhamla sıçrama yapabilir. Daha güzel bir geleceğe sevgi ve yardımlaşmayla  onurlu bir şekilde geçilebilir. YADA
böyle yaşarız işte. 21.12.2012 Çağbaşını ve bütün başlangıçları coşkuyla kutlayıp ertesi gün sadece yorgunluğun getirdiği baş ağrısıyla uyanmak  üzere,
 enerjilerle uyumlu yaşamanız dileğiyle!

Özlem Erden




Yararlanılan kaynaklar



diagnosis2012
derki.com
astrologycourse.org/2012
2012predictions.net/astrology
Öner Döşer