ARKADAŞ OLARAK BURÇLAR


Arkadas olarak koc

Koc burcunda dogan kisilerArkadaş Olarak Burçlar arkadasliktan hoslanirArkadaş Olarak Burçlar fakat bunun kosullarini genis olcude kendileri saptamak isterler. Koc'lar cok inatcidirlar. Herkesin "en iyi arkadas" kavramina uyabilirler. Yakin arkadaslari onlarin ustun olduklarini dusunurler. Koc'lar isleri harekete geciripArkadaş Olarak Burçlar duzene koymaktan hoslanirlar. Koc burcunun arkadasi olanlar tesrifatciligin hareketli ve kararli Koc'larin en gozde rolu oldugunda birlesirler.

Koc'lar her zaman yeni kisilerle tanismak isterlerArkadaş Olarak Burçlar buna gereksinimleri vardir. Bu burcta dogan kisilerin kendilerini yasamlarinin can damari olan insanlardan uzak tutmaya calismalari intiharlari demek olur. Zihinsel ve duygusal canliliklarini iliskilerle saglarArkadaş Olarak Burçlar basarili olabilmek icin genis bir cevreyle iliskide olma gereksinimi duyarlar. Baskalari arasina karismak onlarin zayif yanlari olan etkileme ve onemsenme gereksinimlerini giderir.
Koc burcundakiler kolaylikla bir guruba girebilirlerArkadaş Olarak Burçlar fakat ne denli coskun ve girisken gorunurlerse gorunsunlerArkadaş Olarak Burçlar kendilerinden ufak bir parca ali koyarArkadaş Olarak Burçlar bu parcayi gecici arkadasliklarda sunmazlar. Gercek arkadaslik onlar icin cok onemlidir. Cok sayida yakin arkadaslari olmamasinin bir nedeni de budur. Digeri ise ileri surdukleri ve tutkuyla savunduklari degismez birtakim dusunceleri olmasidir.

Yakin iliskileri her zaman ofkelerinin ve sozlu saldirilarinin yarattigi gerginlige dayanamaya bilir. Ceneleri fazla calisir. Gorkemli bir baslangictan sonra kisiler onlardan sogurlar. Koc'lar genellikle kin tutmazArkadaş Olarak Burçlar oc almaya calismazlar. Iclerinde kotuluk yoktur. Bir iliski yurumezse birakir baska yone giderler.
Bu burcta doganlar toplantilarda guzel soyleyisiler yaparlar. Zaman safliga varan korkusuzArkadaş Olarak Burçlar cocuksu bir atilganliklari vardir. Biraz inanilmazArkadaş Olarak Burçlar eglendirici bicimde dobra ve canlandiricidirlar. Bir an sonra ne yapacaklariArkadaş Olarak Burçlar ne diyecekleri bilinmez. Bu onlariArkadaş Olarak Burçlar (kimi insanlar icinde) birlikte olmanin heyecan verdigi kisiler yapar. Isterlerse en sofu kisilerle bile kaynasabilirlerArkadaş Olarak Burçlar fakat yalniz bir sure icin. Iki taraf da birbirinden kisa surede yorulur. Koc burcundakiler sosyal cevrelerde surekli olarak zekiArkadaş Olarak Burçlar nukteli sozlerine gulecek ya da onlari alkislayacakArkadaş Olarak Burçlar begenen bir dinleyici kitlesinin arayisi icindedirler.

Yakin arkadaslarina icten bagliArkadaş Olarak Burçlar yanilgilara karsi hosgoruludurler. Bir arkadasi sikintidaysa basmakalip uzuntu sozcukleri ile zaman yitirmezArkadaş Olarak Burçlar hemen harekete gecipArkadaş Olarak Burçlar yardim icin pratik cozumler aralar. Bu icten insanlar hicbir kosul aramadan keselerindeki son meteligi de verirArkadaş Olarak Burçlar ya da durumu duzeltmek icin cozum yollari arayip kostururlar.
Cok ulkucu olduklarindan diger kisileri oldugundan degisik gorme egilimindedirler. Gecerli duygusal durtu verildiginde derindeki ozlemlerini insanlar uzerine yansitirArkadaş Olarak Burçlargercekle karsilastiklarinda kirikligi ve sokla sonuclanabilecek arkadasliklari cosku ile surdururler.

Koc'lar kimi zaman cok sayida insandan hoslanip onlara gereksinme duyarlarsa daArkadaş Olarak Burçlar cogunlukla kendilerini anlayanArkadaş Olarak Burçlar kendini begenmisliklerin altinda yatan ictenligi begenen birkac yakin ve guvendikleri kisinin arkadasligini yeg tutarlar. Kisa sureli yalnizliklardan hoslanirlar



Arkadas olarak Boga

Hic kimse sevgili Boga'dan daha bagli ve guvenilir bir arkadas olamaz! Boga'larin buyuk bir etki uyandirmadiklari gercektir. Sunduklari saglamArkadaş Olarak Burçlar sevimliArkadaş Olarak Burçlar sicak arkadaslik en buyuk gereksinmeyi karsilar. Bir arkadasta bundan ote ne aranabilir ki?

Boga'lar nese kaynagi olabilirlerse deArkadaş Olarak Burçlar genellikle baslangicta sessiz ve cekingendirler. Arkadasliga gercekten deger verirArkadaş Olarak Burçlar dostluklarini gelisiguzel sunmazlar.
Boga'larin para ve sosyal durumun gecerli oldugu yuksek sosyeteden arkadasliklari vardir. Kendileri varlikli olmayabilirlerArkadaş Olarak Burçlar ama varlikli ve sozu gecer kisilerce kabul edilirArkadaş Olarak Burçlar onlar arasinda zorluk cekmeden yerlerini alabilirler. Boga burcunda dogan kisilerin yaradilisinin diger kisileri saran bir yonu deArkadaş Olarak Burçlar yasamin artistik yanlarindan zevk alma yetenekleridir. Boga arkadasiniz bir Michelangelo ya da Hemingway olmayabilir; fakat yaraticiArkadaş Olarak Burçlar uyumlu ve guzel olan cok seye yatkindir.

Butun gun buroda siki calismis olmalarina karsin aksamlari ya da hafta sonlari ozel arkadaslariyla paylasacaklari yaratici ugraslar bulurlar. Bunlar el sanatlarindan eglenceye kadar degisebilir. Boga'lar genellikle yemek yemeyi severler. Cogu Cordon Bleu ustalik ve gosterisiyle bir masa donatabilir; ve dahasi (ozellikle Bayan Boga'lar) mutfaktan duzenliArkadaş Olarak Burçlar eksiksiz giyimli ve rahat olarak cikmayi basarirlar.

Arkadaslari Boga'larin evine gitmekten zevk duyarlarArkadaş Olarak Burçlar cunku bunlar cok iyi ev sahipleridirler. Evlerinin sirinArkadaş Olarak Burçlar (olanaklari varsa) bahce icinde ya da kirsal bir bolgede oldugu soylenebilir fakat evleri kesin olarak guzel dosenmisArkadaş Olarak Burçlar rahat ve olabildigince luks olacaktir.

Arkadaslik kurmaya gelinceArkadaş Olarak Burçlar biraz kuskulu ve kararsizdirlar. Kendilerini hossohbet bir kisi olarak gormediklerinden buzlari eritebileceklerine guvenemezler. Iliski kurmaktan kacinirArkadaş Olarak Burçlar olaylarla davranislarini yonlendirmeyi beklerler. Ilkinligi ele almamayi yeg tutarlar. Yabancilara girisken davranmak bu kisilere gore degildir. Yaklasim yontemleri agirbasli ve dingindir.
Boga'lar icin patronuArkadaş Olarak Burçlar diger ustleri ve onlarin aileleriyle yakin dostluklar kurmak olagandir. Birbirlerine gidip gelirArkadaş Olarak Burçlar is iliskilerini bozmadan arkadasliklarini yillarca surdururler. Bu kisiler sezgi ile hareket ederler; onemli mevkidekilere bu arkadasliktan yaralanacaklari duygusunu vermezler. Haddini bilmez davranislardan kolaylikla etkilenirler. Bir iliskiyi bitirmek isterlerse fazla dusunmezler. Boga'lar bir kisiye guvenlerini yitirdikleri zamanArkadaş Olarak Burçlar o kisiyi defterden silerler.

Boga'larin en yakin arkadaslari guzel seylere olan sevgilerini paylastiklari kisilerdir. Bu guzel seylereArkadaş Olarak Burçlar acik havada dolasma egilimleri de girer. Yakin arkadaslariyla rahatca bir koseye cekilipArkadaş Olarak Burçlar giderek heyecanlarini yitirmeye de yatkindirlar. Yinelenen eskimis konusmalarla alisilmis eglencelere kapilirlar. Arkadas degistirmeyi sevmezler ama eski iliskilerini canli tutmayi da basarmazlar ara sira dolasip yeni arkadaslar bulmak Boga'larin yararinadir. Boga'larin arkadaslari da gunluk yasamin aliskanliklarina saplanmamaya ozen gostermelidirler.




Arkadas olarak ikizler

Ikizler cok sayida arkadaslariArkadaş Olarak Burçlar fakat olabildigince azArkadaş Olarak Burçlar derin dostluklari olmasinda hoslanirlar. onlar icin arkadaslik eglenceArkadaş Olarak Burçlar nese ve zihinsel bir uyarim icindirArkadaş Olarak Burçlar yukumluluk icin degil! Onlar gecen hafta soylediklerinden sorumlu olmak istemezler. IkizlerArkadaş Olarak Burçlar heyecanli anlarinda bir sey soyleyebilir ve arkadaslarini bunu anlamasini beklerler. Bu hic de mantiksiz olduklarindan degildir. Her hangi bir sacmalik uzeride mantik yurutebilirlerArkadaş Olarak Burçlar yargilama yetenekleri gucludur. Ama gelin de Ikizler burcundan birini dun soylediginden sorumlu tutun... Saka ediyor olmalisiniz!
Isin ilginc yani bu Peter pan yaradilisli kisilerin gercek arkadaslari onlari anlarlar. Onlari olduklari gibi (sevimliArkadaş Olarak Burçlar eglenceliArkadaş Olarak Burçlar iyimserArkadaş Olarak Burçlar iyi niyetliArkadaş Olarak Burçlar zeki ve iyi huylu bir enerji demeti) kabul ettikleri icin onlari guvenilmez kisi olarak gormezler. Ikizlerin kafasinda diger kisilerin adres defterindekinden daha cok sayida arkadasinin telefon numarasi vardir. Bu kisilerin rakam ve olay bellegi gecici dostluklar kurma yetenekleri kadar dikkat cekicidir. Arkadaslari genellikle genis bir alana yayilmislardir. Ikizler'in tanimadiklari bir kente gittiklerindeArkadaş Olarak Burçlar ayrildiklari zaman bir duzene adres belemis olacaklarina inanabilirsiniz. Bu tez canli kisiler iki kisiye yetecek kadar arkadasa sahiptirler. Belki de burclarinin ikizler adini almasi bundandir...

IkizlerArkadaş Olarak Burçlar diger burctakiler gibi tek tip arkadasa bagli kalmazArkadaş Olarak Burçlar degisik alanlardan arkadas secerler. Bunlar birkac serseri yada valinin ta kendisi olabilir. Dusuncelerini yoneltebilecegi degisik kisilikler ararlar ve nedenli cogunu bir araya toplayabilirse o nedenli mutlu olurlar. Iki yada uc soylesiyi ayni anda yonetebilirArkadaş Olarak Burçlar iki kisi ya da soz gelimi uc aski bir arada yurutebilirler.

Ikizler yenilikten hoslanirlar. Merakli ve isteklidirler. Ozellikle yasami ve kendilerine ciddiye alanlarda cabuk sikilirlar. Bu insanlarlaArkadaş Olarak Burçlar yada onlara gulebilir; fakat eglendirdikleri ve ilgilerini ceken bilgiler topladiklari surece yoksa bu civa gibi kisiler baska bir beklenmedik bulusmaya dogru uzaklasirlar. Ona takilmaya calisanlar icin bu cok yorucu bir ugras olur.

Duygusal olmamak kosuluyla tartismaktan hoslanirlar. Ustun zekalarini calistirmak icin karsi dusunceyi savunmasi yetenekleriyle ilk karsilasmalarinda insanlarin damarina basabilirler.
Bu tipler tutarsizArkadaş Olarak Burçlar hafif ve havadar gorulebilirler. Bir takim arkadaslari onlari ikiyuzlulukle suclarArkadaş Olarak Burçlar fakat hicbiri ikizleri donuk ve sikici olarak nitelendirmeyecekti r. Onlar toplantilarin sinir uclaridir.
Sosyal cevrelerde basarilidirlar. Her ortama uyum saglayabilirArkadaş Olarak Burçlar istege gore ozel yada gelisi guzel bir konuda konusabilirler. Konusmanin sonunda kesinlikle zafer onlarindir. Odanin havasina uymak icin kisiliklerini degistirmek konusunda buyuk bir ustaliklari vardir.

Ikizlerin en yakin arkadaslari kendilerini ilgilendirenArkadaş Olarak Burçlar daha cok soyut konularda konusabilecekleri entelektuel tiplerdir. Fakat bu kisilerin yalnizca gevezelik icinArkadaş Olarak Burçlar en uygunsuz saatte uyandirilmaya karsi koymamalari gerekir.




Arkadas olarak yengec

Yengec'ler az sayida ama icten arkadaslari olmasindan hoslanirlar. Onlara yardim ettiklerini bilipArkadaş Olarak Burçlar karsiliginda saygi ve begenilerini kazanmakta hosnut olurlar. Arkadaslarini entelektuel ayirim yaparak degil duygulariyla secerler. Eger bir Yengec'e kaniniz kaynamissa buyuk bir olasilikla ayni seylere ilgi duyuyorArkadaş Olarak Burçlar ayni gorusleri paylasiyorsunuz demektir. Onemli olan Haziran-Temmuz dogumlu bu kisilerin duygularinin coskulu olmasidir.

Yakin arkadaslariyla oyle ince bir baglari vardir kiArkadaş Olarak Burçlar saatlerce konusmalari gerekmeyebilir. Arkadasinin varligini iletisim kavramini asiri bir bicimdeArkadaş Olarak Burçlar sanki sozcugun tam anlamiyla "emer" lerArkadaş Olarak Burçlar fakat degisik tanidiklarla soylesiden hoslanirlar. Sasilacak derecede geveze ama ilgi cekici olabilirler.

Yengec'ler huysuzdurlar. Iyi tanimayanlar icin kirici olabilirler. Bir gunleri cok ender digerine uyar. Huylari bulunduklari yereArkadaş Olarak Burçlar birlikte oldugu kisilere ve dahasi havaya gore bile degisir. Buna karsin Yengec'ler gorunduklerinden cok daha derin insanlardir. Gercek arkadaslari bu yonlerini begenir ve onlari olduklari gibi severler.

Yengec'lerle yakin arkadaslik biraz bunaltici olabilir. Cok sevimli ve yardim sever olmalarina karsilik Yengec'ler asiri koruyucuArkadaş Olarak Burçlar arkadaslarini iyiligi icin asiri kaygili olma egilimindedirler. Bu kayginin yoneltildigi kisiArkadaş Olarak Burçlar tutsak oldugunu ve kisisel varliginin baski altina alindigini sanir. Yengec'ler vermeye en fazla calistiklari sirada daha cogunu istiyor olabilirler. Bu cok duygusal insanlarArkadaş Olarak Burçlar sevgiye cok gereksinim duyarlar. Arkadaslari ayrilma zamaninin geldigine karar verip ara verdiklerinde bile incinirler. Yengec'ler kendini begenmis ve bencil olmamalarina karsinArkadaş Olarak Burçlar oldukca gururludur. Bu da onlarin begenilmeleri ve surekli olarak degerlerinin karsilik gormesi anlamina gelir. Bu zor olmaz; cunku onlar sevilmeye deger kisilerdir. Alingandirlar. Kolaylikla guvenir. Yeterli ilgiyi toplayamazlarsa somurtur. Ya da sessizlige gomulurler. Arkadaslarinin kendilerini kucumsediklerini hissetmek onlara dayanilmaz acilar verir. Kendi degerlerini alcakgonullulukle kabul ederler.




Arkadas olarak aslan

Aslan arkadasinizin sorunu cok eli acik ve yuce gonullu olmasidir. Arkadaslarina dostlugun iki yonlu bir olay oldugu duygusunun verdigi zevki tattirmazlar. BuArkadaş Olarak Burçlar paranin satin alabilecegi seylerle ilgili degildir. Aslan'larin arkadasligi Yengec'lerinki kadar bogucu degildirArkadaş Olarak Burçlar yalnizca ezicidir!

Biz buradaArkadaş Olarak Burçlar gelismis Aslan yaradilisindan soz ediyoruz. Olgunlasmamis tipler cok zorba ve arkadaslarini ellerinde tutabilmek icin baskici olurlar. Fakat eli acik ve yuce gonullu bir Aslan da bu tutumuyla iyi bir arkadasligi oldurebilecegini ya da en azindan sakatlayabilecegini gormelidir. Buna yararli ogutler vermek de gerekir. Aslan'larArkadaş Olarak Burçlar onlara sorulup sorulmadigina aldirmaksizin dusuncelerini aciklamaktan kendilerini alamazlar.

Yanlis anlasilmasin! Aslan'lar bagli ve guvenilir arkadaslardir. Genellikle eli acik ve sevimli arkadaslari kendilerine cekmeyi basarirlar. BuArkadaş Olarak Burçlar gercekte sansli yanlaridirArkadaş Olarak Burçlar cunku boyle kisiler uygun ve iyi iliskiler kurabilecekleri ender insanlardir.

Bu gururlu ve genellikle yonetici tiplerArkadaş Olarak Burçlar arkadaslarindan buyuk saygi begenilme ve baglilik beklerler. Maddesel armaganlar onlara pek anlamli gelmez. Aslan'i begenmeyen bir kisiArkadaş Olarak Burçlar onunla arkadasligini uzun surduremez.
Aslan'lar ormanlar krali olma niteligine gercekten inanirlar. Cevrelerine entelektuel acidan onlara esit duygusal olarak onlara bagli arkadaslar toplama egilimindedirler. Ogut vermeye ya da birinin sorununu cozumlemeye bayilirlar. Arkadaslarina gulumseyipArkadaş Olarak Burçlar kendilerini onlarin ana babasi gibi gormekle mutlu olurlar. Sikintili durumlardaArkadaş Olarak Burçlar aciga vurmasalar bileArkadaş Olarak Burçlar arkadaslarini cok aralar.

Aslan burcundan birinin arkadasi isenizArkadaş Olarak Burçlar buyuk bir olasilikla siz de gosteristen biraz hoslaniyorsunuz. Herhalde anlamisinizdir kiArkadaş Olarak Burçlar bu savaskan yaradilisArkadaş Olarak Burçlar siz dikkatinizi uzerinize cekmediginiz surece makaminda kalabilir. Tersi olursa oArkadaş Olarak Burçlar dikkatleri uzerine cekmek icin kesinlikle bir seyler dusunecektir.
Aslan'lar dusunce ve umutlarinda oldukca tek yonludurler. Bu nedenle cok seyle ilgilenen tez canli tipleri etkileyiciArkadaş Olarak Burçlar fakat belirsiz ve kararsiz bulurlar. Bu tip arkadaslarArkadaş Olarak Burçlar Aslan'lari dogru yolda oldugu konusunda kendine olan guvenini sarsarakArkadaş Olarak Burçlar istek ve amaclarini daha ayrintili bir bicimde gozden gecirmeye zorlar. Dengesini (yani kendine guvenini) kisa surede yeniden saglarArkadaş Olarak Burçlar fakat bir sure icin saskinligi surebilir. Bu tip arkadaslar gercekte Aslan'in kati dusuncelerinin bir kismini yikip kendine guvenini sarsarak ona iyilik etmis olurlar. Her zaman hakli olamayacagini ogrenmesi gerektir cunku!

Aslan'lar kuskulu ve tehlikeli iliskilere girebilirler. Genellikle onlari arkadaslari kurtarir. Ilk bakista insanlarin yaradilislarini anlayamazlar. YaltaklanmalaraArkadaş Olarak Burçlar ikiyuzlu davranislara aldanabilirler. Ozellikle bunlarin cekici bir yonu bulunursa. Bu sozde arkadaslar ve gecici dostlar onlarin savunma duvarini asipArkadaş Olarak Burçlar onlari ahmak yerine koyabilirler. Isin ilginc yaniArkadaş Olarak Burçlar tatli sozlerle kendilerinden yararlanmak isteyen kisilere ender olarak guvenirler.
Aslan'larin kisisel bir cekicilikleri vardir. Cok arkadas edinirler. Arkadaslarindan pek cogu devlet yonetiminde ve toplumda sivrilmeye adaydirlar. Kimi arkadasliklari omur boyu surer. Arkadaslarini evde ya da eglence yerlerinde agirlamaktan hoslanirlar.

Aslan'lar genellikle yurt disindan da birkac arkadas edinirler. Ne olursa olsunArkadaş Olarak Burçlar arkadaslarini yari yolda birakmazlar.



Arkadas olarak basak

Basak'lar yaklasilmasi kolay olmayan insanlardir. Cok arkadaslari oldugunu soyleyebilirler; fakat bir baskasi bunlari tanidik olarak nitelendirebilir. Basak burcunda doganlar icin gercek arkadasligin derinligini ve duygusal iliskilerini anlamak kolay olmaz. Daha cok entelektuel arkadaslar edinirler; iliskinin onlarca anlami olmasi gerekir. Kisisel baglantilari genellikle esneklikten yoksundur.

Bu demek degildir kiArkadaş Olarak Burçlar bu pratik insanlarin telefon edecekleriArkadaş Olarak Burçlar gidip gelecekleri ve her zaman yardim isteyecekleri arkadaslar yoktur. Yalnizca cok secicidirler ve yakin olmak isteyen arkadaslarina cesaret vermezlerArkadaş Olarak Burçlar cunku ozel sorunlarini kutsal sayar karisilmasinda hoslanirlar. Yalnizca cok yakinlik duyduklariArkadaş Olarak Burçlar guvenilir kisilere acilirlar. Gizli sirlarini paylasabilecekleri bu tip insanlari kendileri aramazlar.

Buyuk bir olasilikla bu zeki insanlarin meraklarindan birini paylasan bir grupta bir basak arkadas bulabilirsiniz. Ilk goruste biraz cekingen ve kuruntudurlar. Herkes inceleyip taniyana dek geri planda kalmayi yeg tutarlar.
Basak'lar sessiz insanlar olmalarina ragmenArkadaş Olarak Burçlar dilsiz degildirler. Konusmalarda kivrak ve cin gibi zekalari ile konusmanin ozunu bir anda anlarlar. Elestirileri yapici oldugu icin kendilerini dinletirler.
Ortak yanlariniz varsa Basaklara kolayca isinirsiniz. Acik sozlulukleri biraz acimasiz olabilse deArkadaş Olarak Burçlar insani rahatlatan bir durustlukleri vardir. Bu en belirgin ozellikleridirArkadaş Olarak Burçlar insan onlarla birlikte olunca yerini tam olarak bilir. Hem vicdanli hem ulkucudurler.

Basaklarin gorus ayriligi yuzunden arkadaslariyla sik sik bozustuklari gorulur. Kimi insanlar yakin arkadaslariyla gorus ayriliklarina onem vermeyebilirler. Fakat Basaklar bunu yapamazlar. Bu durumu olabildigince hos gormeye calissalar da yaradilislari giderek onlari tartismaya zorlar. Sorunun ozune inilmelidir. Onlar icin gecerli ilke budur. Zihinleri mantikli bir arastirma da direnir ve arkadaslik pencereden ucar giderArkadaş Olarak Burçlar kimi Basaklar en yakin arkadaslariyla spor ve acik hava eylemlerinde tanismislardir. Kavgaci olmamalarina karsin beden egitimi ve bol temiz havanin bicimli kalmak icin gerekli oldugunun bilincindedirler. Baskalarinin arkadaslarinin arkasindan konusmasini istemezler. Dert yanmayi gerektiren bir durum varsa bunu acikca yuzune soylerler. Onurlu kisiler olduklarindan onlara guvenebilirsiniz.




Arkadas olarak terazi

Terazi burcunda dogan kisilerin ait olmaya gereksinimleri vardir. Arkadaslik onlar icin nefes almak kadar gereklidir. Genellikle derin ve urpertici dostluklar kurmazlar. Arkadaslik onlar icini cok az yalniz kalmalarini saglayan onur ve eglenceli bir yoldur.

Terazi ortaklik burcudur onlara gore evlilik ve kardesce bir ortaklik arasinda temelde bir ayrilik yoktur. Cunku sehvet duskunu degil idealistdirler. Sevgiliyi her seyden once bir arkadas olarak gorurler. Terazi'ler ender olarak kendilerini bir iliskiye tam olarak verirler. Kendilerine biraz teklifli bir gorunum vererekArkadaş Olarak Burçlar onemli bir bolumu her zaman yedekte tutarlar. "Lutfen cok icli disli olmayin" diyen bir agirdan almadir bu sanki… iste bu agirdan almaArkadaş Olarak Burçlar diger olumlu ozellikleriyle birlikte onlari ilginc ve aranan kisiler yaparlar. Hic kimse cekici ve hafifce de direnen Terazi kadar dayanilmaz olamaz…

Terazi'ler hosArkadaş Olarak Burçlar sevimliArkadaş Olarak Burçlar inceArkadaş Olarak Burçlar ve buyuk birer diplomattirlar. Karsilastiklari herkesin kendilerini sevmesini arkadas olarak kabul etmesini isterler. KabadayiArkadaş Olarak Burçlar saldirgan ve yabansi tipleri sevmezArkadaş Olarak Burçlar birlikte bulunmaya zorlanirlarsa hasta olabilirler.

Cogunuzun bildigi gibi Terazi burcunuArkadaş Olarak Burçlar sevgiArkadaş Olarak Burçlar guzellik ve uyum gezegeni olan Venus yonetir. Bu ozellikler Terazi iliskilerinde aradiklari temel ozellikleridir. CalistiklariArkadaş Olarak Burçlar yasadiklari yerlerde artistik ince ve sevimli olana yaklasirlar. En iyi arkadaslariArkadaş Olarak Burçlar yaratici ve guzel sanatlarda ustalasmisArkadaş Olarak Burçlar bunlara deger verenArkadaş Olarak Burçlar ya da meraki olan kisilerdir. Terazi'lerin kendileri de bu konularda yeteneklidirler. Renk uzmaniArkadaş Olarak Burçlar dekoratorArkadaş Olarak Burçlar kuaforArkadaş Olarak Burçlar guzellik uzmani ya da guzellestirmeyle ilgili diger mesleklerle ugrasan kisilerle ortaklik kurabilirler.

EglenceyiArkadaş Olarak Burçlar iyi giyinmeyiArkadaş Olarak Burçlar arkadaslarinin evine gitmeyi severler. Ev sahibi olarak daArkadaş Olarak Burçlar konuk olarak da inceArkadaş Olarak Burçlar kibar ve neselidirler. Arkadaslarinin cogu kentlerde sosyal yonden sivrilmis etkili kisilerdir.
Terazi'ler cevrelerine yeni ve ilginc kisiler getirmek icin ellerinden geleni yaparlar. Sik sik arkadaslarina copcatanlik yaparlar.

Bu kivrak zekali insanlar biraz huysuzdurlar. Ne yapacaklari onceden pek kestirilemez. Umursamaz kaldiklarinda elestiriciArkadaş Olarak Burçlar saldirgan ve parlamaya hazir olabilirlerArkadaş Olarak Burçlar fakat dengelerini cabuk bulurlar. Ne de olsa simgeleri Terazi'dir.
Onur ve adalet duygulari gelismistir. Arkadaslarindan biri onlarin yaninda bir zavalliya haksiz saldirida bulunursa sert bir azar isitebilir. Terazi'ler insanlarin kardesligine yurekten inanirlarsa da is uygulamaya geldi mi onlari bulamazsinizArkadaş Olarak Burçlar cunku rahatlarina duskundurler ve gereksiz sikintilara katlanmazlar.
Bu insanlar sevimli arkadaslardir.



Arkadas olarak akrep

Akrep burcundaki kisiler tum arkadaslarin en zoru olabilirler. Genellikle yalnizdirlar; duygularini paylasmazArkadaş Olarak Burçlar her seyi bildikleri gibi yapmak isterler. ArkadaslarininArkadaş Olarak Burçlar sorunlariyla yakindan ilgilenmelerini ister yoksa iliskilerini keserler. Akrep'lerin cevresinde verecek bir seyleri olmadikca olmaz. Akrep'ler gereksinme duymadiklarindan arkadas edinmeleri kolay olmaz.

Ne denli kati gorunurlerse gorunsunler bu Akrep'lerin temel ozelligidir. Neyse ki bu saf tip ana cizgileri ayni kalmakla birlikte dogum haritasindaki diger etkenler tarafindan degistirilebilir.

Akrep'ler guclu cinsel durtulerini doyurmak isterler genellikle. Ilginc burcun bu durtusu tumuyle karsi uca kayarak yalniz olan Akrep'i mistik dunyanin onu kendinden vazgeciren doruklarina da yoneltebilir. Fakat Akrep'ler kadin olsunArkadaş Olarak Burçlar erkek olsun sehvet duygularini su ya da bu bicimde sevgiye yoneltirler. Bir sevgiliye gereksinme duyar ve o kisiye cinsel gereksinmelerine gore davranirlar.

Akrep'lerin arkadasinda aradigi sey nedir? Kendi dusuncelerinin yankisi mi? bir deneme tahtasi mi? yoksa tutsak bir dinleyici mi? sorunArkadaş Olarak Burçlar arkadaslarinin ona gereksinme duymasidir.
Akrep'ler kimi insan icin cok cekici kimi icin ise olaganustu itici olurlar. Cekici bulanlar sevgi ve bagliliga cok onem verirler ki Akrep buyuk bir olasilikla bunu istemeyebilir. Arkadasi olarak kalabilmek icin bu kinci Arkadaş Olarak Burçlar kuskucuArkadaş Olarak Burçlar entrikaciArkadaş Olarak Burçlar acimasiz kisiligi anlamak zorundasiniz.

Dogum haritasindaki olumlu ve uygun etkilerin sonucu olarak ayricaliklar vardir. Daha gelismis Akrep'ler (duygusal olarak kiskirtilmadikca) guvenilir ve candan arkadastirlar. Arkadaslari icin cesaretle calisirArkadaş Olarak Burçlar dovusurler. Gucsuz arkadaslari onlarin yilmaz karaliliklariyla guc ve moral kazanirlar.
Fakat Akrep burcundan bir kisi biriyle arkadaslik kurmak isterseArkadaş Olarak Burçlar bu genellikle onu gizli bir amaci oldugu anlamina gelir. Patronun kisisel dostu olmak istemesi gibi ornegin. Durumu degerlendirmede gelecekteki bir iktidar kavgasinda kimin uste cikacagini (ve dolayisiyla kime yatirim yapmak gerektigini) kestirmede sasilacak bir hunerleri vardir. Dalaverelerdeki yetenegi diger burclarla karsilastirilamaz. Cunku kendi cikarlari soz konusu oldugunda hainlik ve kurnazliklari sinir tanimaz.

Akrep'ler sevdikleri bir kisiye ya da amaclarina tutku ve baglilikla hizmet edebildikleri gibi nefret tiksinmeleriyle ayni oranda can yakici olabilirler.
Gercek arkadasligin guven ve paylasma uzerine kurulduguna inanirlar. Fakat cok ender bulundugunun bilincindedirler.
Eger arkadasligin guven ve paylasma uzerine kuruldugu kabul ediliyorsaArkadaş Olarak Burçlar Akrep arkadasligi bunlardan payini almamistir diyebiliriz.



Arkadas olarak yay

Yay burcundaki kisiler cok iyi arkadaslardir. NeseliArkadaş Olarak Burçlar sakaci ve son derece zeki olan bu insanlarArkadaş Olarak Burçlar her duzeyden arkadas edinirler. Yasami taniyip ellerinden geldigince sik ve uzaklara gitme tutkulari vardir. Bir sure icin onlara takilmaktan zevk duyacaksiniz. Cevrenizde bu neseli insanlar varken sikici dakikalar cok enderdir. Yenilikler taparlar. Durgun kisileri saskin ve nefessiz birakacak bir yasama sevinciyle deneyimden deneyime kosarlar.
Sirasinda cok ciddi de olabilirler. NeseleriArkadaş Olarak Burçlar yalin davranislari ile soytarilik egilimleri yaradilislarinin yalnizca yarisini olusturur. Bu yonlerinin yadsinamaz cekiciligiArkadaş Olarak Burçlar onlari burclar arasinda sevilen olmalarini saglar. Bu kisilerArkadaş Olarak Burçlar arkadaslarinin sorunlariyla yakindan ilgilidirler. Onlarin yasamlarini daha kolay ve bagimsiz. Kilmaya yonelik her projeyi desteklerler.

Yay'larin arkadaslari da genellikle kendileri gibidirler. Birbirlerini hicbir zaman baglamazlar. Iliskileri ari bir yarenliktir. Yay'lar zamanlarini varolusun ciddi ve hafif yonlerini celiskiye dusurmeden ayirmaya basarirlar. Enerji ve heyecanlari sinirsiz bir coskunluktadir.

Yukaridaki ozellikler bu burcta dogan olumlu ve olgun kisileri tanimlar. Olumsuz tipler ise bu iyi nitelikleri tuhaf fakat yine de taninabilecek bicimlere donusturur. TaskinArkadaş Olarak Burçlar eglence icin yasayan yuzeysel ve gosterisli arkadaslar edinen insanlar olurlar. Olumsuz Yay'lar ayrica cok yer icerler. Tutmaya niyetli olmadiklari sozler verirlerArkadaş Olarak Burçlar kumara dayanamazArkadaş Olarak Burçlar surekli borc icinde bulunurlar. Sorumlulugu hafife alip kucumsemeleri cekici gorunebilir. Ozellikle gencler onlarin meyden okuyan ozgurluklerini begenip taklit edebilirler.

Bu burcun olumlu tipleri bile eglencelerde ara sira taskinlik ve atakliklarini frenlemek gerektigini bilirler. Eglence yasami ile cumbusun her turlusu onun icin cekicidir. Toplumun ve is yasaminin temel diregi olan ciddiArkadaş Olarak Burçlar agirbasliArkadaş Olarak Burçlar saygideger Yay'lar birdenbire patlayarak kendini ve arkadaslarini sikintili durumlar surukleyebilir.
Yay'larin canli tutumlariArkadaş Olarak Burçlar baskalari icin en dusunduklerini umursamadiklari kanisini uyandirsa da gercekte vicdanlari sizlamakta ve davranislarini duzeltmeye calismaktadirlar.

Bu insanlar eli acik ve icten arkadaslardir. Yakinlari onlarin acik sozlu durustlukleri ile ilgili ulkulerini begenirler. Ozgurluk ve bagimsizliklarina cok deger verirler. Yargic bile olsalar vicdanlarini yoklamadan baskalarinin ozgurlugunu kisitlamazlar.

Yay'lar arkadaslarini sorunlariyla yakindan ilgilenip cozumler onererek.Arkadaş Olarak Burçlar onlari kisisel deneylerinden yararlandirmaya calisirlar. KonukseverlikleriArkadaş Olarak Burçlar incelikleri ve para konusunda eli acikliklari yakinlari arasinda efsanelesmistir.



Arkadas olarak oglak

Oglak burcunda doganlarin cok sayida yakin arkadaslari olamaz. Temel alanlariArkadaş Olarak Burçlar isleridir. O gunun isleri bitinceArkadaş Olarak Burçlar ozel sorunlarla ilgili bir soylesinin baslatilmasi gerektigini dusunen biriyle dinlenmekten hoslanir. ArkadaslariArkadaş Olarak Burçlar cogunlukla fazla icli-disli olmayi beklemeyenArkadaş Olarak Burçlar gecici tiplerdir.

Oglak'lar siki arkadasliklar kurabilirler. Bu ender gorulen durumlarda icten ve baglidirlar. Fakat Oglak'larin arkadas kulubu uyelerinin sayisi cok sinirlidir ve uyeler pek sik toplanmazlar. Bu tipler icin bu dunyada dertlesebilecekleri (gerekirse) birinin bulundugunu bilmeleri yeterlidir. Bu onlara mutluluk ve esenlikleri icin gerekli guven duygusunu verir. Onemli olan bu secimininArkadaş Olarak Burçlar uygulamasi degildir; cunku derinArkadaş Olarak Burçlar guvenilir arkadaslik bir Oglag'in yedekte (ya da aklinda) tuttugu bir seydir ve buyuk bir olasilikla ona hicbir zaman gereksinimi olmayacaktir.
Bu insanlar kolaylikla eglenebilirler. Basit bir gevezelikArkadaş Olarak Burçlar bir kac kadeh ickiArkadaş Olarak Burçlar muzik dinlemekArkadaş Olarak Burçlar TV seyretmek ya da is ve gunluk olaylari konusmak onlara yeter. Bu kisilerArkadaş Olarak Burçlar sosyal umutlari olan romantik tipler olmadiklari gibi eglence duskunu de sayilmazlar. Gercekte istedikleriArkadaş Olarak Burçlar olgunlasma is ve kariyerlerinde oldugunca ilerleyipArkadaş Olarak Burçlar basarabilirlerse kendilerine isim yapmak olan esas ugrasilari arasinda gecici bir moladir.

Yakin arkadaslariyla onlari sevenlerArkadaş Olarak Burçlar onlarin cok duygulu olduklarini fark ederler. Dis gorunusleri saglamArkadaş Olarak Burçlar dengeli ve becerikli olmasina karsinArkadaş Olarak Burçlar temelde cekingenlikArkadaş Olarak Burçlar kararsizlik ve belirsiz korkular saklarlar.
Ilk goruste bu kisiler bircok kisiye soguk gorunebilir. Bu gorunusArkadaş Olarak Burçlar huzursuzluklarini ortmek icin takindiklari bir maskedir. Reddetme ya da acik arkadaslik girisimleriyle kendilerini asagilama sansini kimseye vermemeye ve duygularini kimseye hirpalatmamaya cok kararlidirlar. Duygularini kimsenin erisemeyecegi bir yere guvenle gizlemislerdir.

Oglak'larin arkadaslariArkadaş Olarak Burçlar onlarin gercek kisiligine sabir ve sevgiyle ulasmaya calisanlardir. Kuskusuz Oglak'larin bu koruyucu zirhiArkadaş Olarak Burçlar erken yaslarda gelismeye baslar. Cocukluk caglari genellikle uzuntulu ve huzursuz olur; bu da onlara yakin iliskilerden sakinmayi ogretir. Kimi zaman kendilerine dostluk eli uzatildigindaArkadaş Olarak Burçlar guvensiz ve kuskucu gorunebilir. Gercekte o eli kavramak istemediklerinden degildir bu. Ama biri digerini atlattigi zaman aciyla odenecek fiyat onlari endiselendirmektedi r. Bu insanlar derin ve ciddidirler.

Korkularin baskin cikmasina izin veren Oglak'lar cekimser ve icine kapanik olurlar. Bu durum cok erken yaslarda bazen mutlu ve neseli ergenlik caginin ortalarinda bile baslayabilir. Bu kisiler genellikle elestiricidirler. Tutkularini baski altina aldiklarindan birdenbire buyuk nefretler duyabilirler.
KisacasiArkadaş Olarak Burçlar Oglak'larin bir cok kisi icin doyurucu bir arkadas olma olasiligi cok azdir.




Arkadas olarak kova

Kova burcundakilerin arkadasligi en yuksek duzeydedir. Duygusal bir doyum saglayarakArkadaş Olarak Burçlar kendilerine yakin olanlar icin bir cosku kaynagi olurlar. Bu sasilacak bir deyimle Kova'lar en iyi arkadaslardir. Kiskanc ve bencil olmazlar. Arkadaslikta bir cesit ayricalik arayan insanlar bu kisilerle aci bir hayal kirikligina ugrarlar. Kova'lar arkadaslik kavramini kisisel ozgurlugune ve fazla istememe ilkesine baglarlarArkadaş Olarak Burçlar kisinin kendisine degil! Genel olarak sevgili ya da hayat arkadasinin yerine dost olarak daha basarili olurlar. Degisik arkadaslarla cesitli entelektuel deneyler edinmek istediklerindenArkadaş Olarak Burçlar evlilik onlara kisitlayici gelir.

Bunlarin hicbiriArkadaş Olarak Burçlar sevgi ve sicakliga gereksinimi olmayan ustun tipler olduklari anlamina gelmez. Onlar idealistlerdir. Yalnizliklari genellikle toplumla uyusmayan dusunce ve davranis bicimlerine sahip olmalarindandir. Gene de kisa sure icin de olsa yaradilislarinda baskalarini cekenArkadaş Olarak Burçlar bir gucleri vardir denilebilir.

Kovalar insan iliskilerine icten bir ilgi gosterirler. Bircoklari gibi benimseyici olmasa bile arkadasligin derin yonlerini adamakilli anlar ve yalnizca guzel bir kac saat gecirmeye yaramadigini bilirlerArkadaş Olarak Burçlar arkadasliklarini her zaman koruduklari ve anlamli bir onemsemeyle degerlendirdikleri bir onur katarlar.

Kova'larin arkadaslariArkadaş Olarak Burçlar onlarin sosyal yeniliklerle kitlelerin yasamini duzeltme konusundaki biraz gelismis dusuncelerine katilanArkadaş Olarak Burçlar genellikle entelektuel ve ciddi tiplerdir. Daha gelismis tiplerArkadaş Olarak Burçlar sosyal-hayalci degildirler. Dusunceleri kendilerini ve arkadaslarini diger siradan insanlardan ayirir.

Bu kisiler radikal ve devrimci olarak isim yapabilirler. Arkadaslariyla olusturdugu kucuk gruplarArkadaş Olarak Burçlar topluma baskaldirilar. Bohem tipi bir yasam surerekArkadaş Olarak Burçlar modasi gecmis ve sosyal yonden baskici olarak gordukleriArkadaş Olarak Burçlar kabul edilmis kurallara uymayacaklarini vurgularlar. Degisik bicimde giyinebilirler. Bir sorunlar cok ciddi olarak ozdeslestiklerindeArkadaş Olarak Burçlar otoriteyle sert catismalara girebilirler.

Fakat genellikle Kova'lar arkadaslarina karsi cok adaletli ve comert davrananArkadaş Olarak Burçlar insafli kisilerdir. Alma-verme konusunda duyarli bir yapilari vardir. Yaraticiliklari ve ustun zekalari ile arkadaslarini etkileyerekArkadaş Olarak Burçlar en olumlu yonlerini ortaya cikarirlar.




Arkadas olarak balik

Balik burcunda dogan kisiler en iyi arkadasi aradiklari icin dogal olarak sik sik hayal kirikligina ugrarlar. Onlarin sorunlariArkadaş Olarak Burçlar hicbir kisinin uyamayacagi bir arkadaslik ulkuleri olmasidir. Cok sey beklerler. Bulunmasi olanaksiz seyleri elde edemeyince deArkadaş Olarak Burçlar o kisiye olan ilgilerini yitirmeye baslarlar. Arkadas olarak tanidiklari birini tanimazliktan gelmeye baslamalari anlamina gelmez bu… istediklerinin mantiksiz oldugunu anlarlar ve herhalde bagliliklari daha gucludur. Kendilerinde bulamadiklarini bilinc altina iter ve olanaksizi aramayi surdururler.

Sevgi ve arkadasligi ayri ayri degerlendirmekArkadaş Olarak Burçlar Balik'lar icin kolay olmaz genellikle ya ikisi birdenArkadaş Olarak Burçlar ya da hicbiri derler. Yalniz kalmayi istemezler ama yine de kisa sureli yalnizliklara gereksinme duyarlar. BuArkadaş Olarak Burçlar yaradilislarinin bir ozelligi olarakArkadaş Olarak Burçlar yeni tanistiklari kisileri sasirtici bulmalarindandir.

Hareketli arkadasliklardan hoslanir ve kendilerini cilginliga yakin bir heyecana kaptirabilirler. Buna karsin ertesi gun kabuguna cekilmisArkadaş Olarak Burçlar kendi kendine kizanArkadaş Olarak Burçlar birlikte nese ve arkadaslik duygularini paylastiklari kisinin yuzune bakamayan biri olabilirler. Bu yikici duygu dalgalanmalari Balik'larin tanidigi oznel bir deneyimdir.
Bu nedenle telefon ya da kapi caldiginda cevap verir ve arkadaslarina (sessizce de olsa) dogal bir tepki gosterebilirler. Bu garip ve ince insanlarinArkadaş Olarak Burçlar bir aktorluk yonleri bulunabilir.

Balik'lar arkadaslarini bazen akilsizca secerler. Paylasma coskusuyla suruklenirArkadaş Olarak Burçlar arkadaslarinin ozelliklerini tanimadan onlara sevgi ve guven gostermeye baslarlar. Kisisel iliskilerindeArkadaş Olarak Burçlar deneyleri tersini soylese bileArkadaş Olarak Burçlar islerin iyiye gidecegine inanirlar.

Balik'larin arkadaslari genellikle sanatseverdirler. Kaba ve yavan arkadasliga dayanamazlar. Kendileri de artistik bir yapiya sahiptirler. Herhangi bir sanat dalinda calismasalar bileArkadaş Olarak Burçlar calisanlari etkilerler.
Su ya da bu yasta duygularini siire dokmemis Balik cok azdir. Genel olarak bu siirleri okuma ayricaligina ancak cok yakin bir arkadas erisebilirArkadaş Olarak Burçlar cunku urunler bu essiz ozellestirici kisiler tarafindan cabucak yok edilirler.
Balik'lar cevrelerindeki kisileri mutlu etmekte buyuk huner gosterirler. Bir arkadasligiArkadaş Olarak Burçlar hayallerindeki romantik aska donusturmeye calistiklari zaman haric! O zaman asiriya kacabilirArkadaş Olarak Burçlar insani minnet altinda birakan asiri bir sevgi gosterebilirler. Bu insanlar eglendirme acisindan tektirler. Evlerinde arkadaslarini cok iyi agirlarlar. Baskalarini mutlu etmek onlari da mutlu kilar.